Београдски медији се наглашено ограђују од геноцида над Јерменима

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије служио је литургију и парастос жртвама, како је пренијела Радиотелелевизија Црне Горе, геноцида над Јерменима. Шта није нормално у овој реченици? Апозиција између зареза, којом се београдски медији, у овом случају ТАНЈУГ, на све начине ограђује од квалификације злочина, и то толико упадљиво.  Било би заиста занимљиво да су се тако темељно […]

понедељак, април 27, 2015 / 10:33

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије служио је литургију и парастос жртвама, како је пренијела Радиотелелевизија Црне Горе, геноцида над Јерменима.

Шта није нормално у овој реченици? Апозиција између зареза, којом се београдски медији, у овом случају ТАНЈУГ, на све начине ограђује од квалификације злочина, и то толико упадљиво. 

Било би заиста занимљиво да су се тако темељно ограђивали о квалификације догађаја у Сребреници, те још више, бројева жртава, нарочито спорне максималистичке цркве. 

Геноцид над Јерменима не признају само Турска која је покушала да истријеби Јермене, и САД, на чију иницијативу је осмишљен пројекат "геноцида у Сребреници" ради којег је три пута мијењана дефиниција појма "геноцид" не би се поменуту догађаји укалупили у дефиницију. 

Наравно, САД се не замјерају свом савезнику Турској, коју су годинама користили као трн у оку Русији.

Више од милион Јермена је, почев од 1915. године убијено, приморано да хода по пустињи до смрти, или умрло од глади, по наређењу турске владе. Турска минимизира те цифре и намјеру да истријеби Јермене.

Шта каже Амфилохије?

Митрополити црногорско – приморски је литургију служио у манастиру Светог Архангела Михаила на тиватској Превлаци, током које је рекао да јерменски и српски народ дијеле историју великих страдања у отоманском ропству.

Вјерност јерменског народа Христу кроз вијекове дошла је до свог врхунца управо 1915. године за вријеме страшног геноцида који је извршен над хришћанским јерменским народом у Отоманској империји, истакао је митрополит Амфилохије, посебно наглашавајући да је „сваки четврти Србин и Црногорац у Првом свјетском рату пострадао и погинуо од окупатора”, пренијела је РТЦГ.

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *