Београд-БЛ: Бициклисти данас возе кроз Српску

Због одржавања Међународне бициклистичке трке „Београд – Бањалука“, планирано је да бициклисти данас око 12.30 часова пређу Гранични прелаз Павловића мост, а кретаће се даље према Бијељини и Брчком, гдје се очекује њихов долазак око 13.30 часова. Трка, у којој ће учествовати више од 200 бициклиста из 35 земаља, сутра ће бити одржана на релацији […]

субота, април 18, 2015 / 09:53

Због одржавања Међународне бициклистичке трке „Београд – Бањалука“, планирано је да бициклисти данас око 12.30 часова пређу Гранични прелаз Павловића мост, а кретаће се даље према Бијељини и Брчком, гдје се очекује њихов долазак око 13.30 часова.

Трка, у којој ће учествовати више од 200 бициклиста из 35 земаља, сутра ће бити одржана на релацији Теслић – Јелах – Добој – Дервента – Прњавор – Лакташи – Бањалука, гдје се очекује њихов долазак послије 16.00 часова.

У вријеме проласка бициклиста, саобраћај ће на овим релацијама бити обустављан, па се скреће пажња свим грађанима и возачима да опрезније возе и да имају стрпљења, те да поздраве учеснике ове велике спортске манифестације, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Сутра ће од 13.00 до 17.30 часова, због одржавања ове трке, бити на снази обустава саобраћаја у Улици Краља Петра Првог Карађорђевића, на дијелу од Булевара цара Душана /Екватора/ до Улице Младена Стојановића и у тој улици.

У организацији Ауто-мото друштва /АМД/ “Бањалука”, АМС Републике Српске и Мото-клуба “Маршал” сутра че у Бањалуци бити одржана превентивна акција под називом “Безбједна вожња бициклиста и мотора у саобраћају”.

Окупљање учесника предвиђено је од 11.00 до 13.00 часова на Тргу Крајине, од 13.00 до 14.00 часова планиран је дефиле кроз град, у пратњи полиције, а затим одлазак на Аутомотодром у Залужанима, гдје ће се одржати испит спретности на обиљеженим полигонима и тестирање учесника у познавању Закона о безбједности саобраћаја, уз заједничко дружење.

Из АМС упозоравају на могућност обрушавања земље и камења на коловоз на дионицама у усјецима и поред камених косина.

Возачима се због одрона опрез посебно савјетује на путним правцима Карановац – Кнежево – Угар, Бањалука – Црна Ријека – Јајце, Бањалука – Теслић, Мркоњић Град – Црна Ријека, Шипово – Стројице, Брод на Дрини – Добро Поље, Кула – Трново, Лапишница – Прача и Подроманија – Саставци.

Због изласка возила и машина које су ангажоване на изградњи аутопута Бањалука -Добој, повремене обуставе актуелне су на путном правцу Клашнице један – Прњавор.

У току су и радови на санацији оштећења путног првца Брод на Дрини – Шћепан Поље, на граница БиХ и Црне Горе, због чега ће се саобраћај обустављати више пута током дана, не дуже од 30 минута.

На путном правцу Бањалука – Челинац, у мјесту Врбања, због извођења радова саобраћај се одвија једном саобраћајном траком, уз наизмјенично пропуштање возила и постављену саобраћајну сигнализацију.

Једном траком саобраћа се и на путу Карановац – граница Републике Српске и ФБиХ, у мјесту Бочац, због активираног клизишта.

Ради извођења радова на деминирању терена долазиће до повремених получасовних обустава саобраћаја на регионалном путу Поље – Подновље, локалитет Горњи Божиновци 5, у времену од 9.00 до 15.00 часова и на регионалном путу Добој Нови, од мјеста Шеварлије према мјесту Придјел Горњи у времену од 8.00 до 16.00 часова.

На дионици Бушлетић – Модрича, у насељу Вишњик у току су радови на проширењу моста преко потока Дуса, па ће се саобраћај сваким радним даном од 7.00 до 19.00 часова одвијати једном саобраћајном траком, наизмјенично у трајању од 15 минута.

Због извођења радова на магистралном путу Невесиње – Мостар, дионица граница Републике Српске и Федерације БиХ /Бакрачуша/ – Невесиње 1 на снази су привремене обуставе саобраћаја у трајању од 10 минута.

На дионицама Укрина – Горња Вијака и Карановац – Митровић на мјесту клизишта саобраћај се одвија једном саобраћајном траком.

Повремене получасовне обуставе саобраћаја актуелне су од 8.00 до 15.00 часова на магистралном путу Сарајево – Олово у мјесту Средње, а од 8.00 до 16.00 и на регионалном путу Хаџићи – Игман, локација Црвене стијене.

Због активираних клизишта потпуно је обустављен саобраћај на регионалним путевима Прибој – Теочак – Сапна, дионица Годуш – Растошница, те Тузла – Докањ – Шибошница, дионица Ловачки дом – Шибошница, преносе агенције.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *