Белгија: Свештенке обучавају да не буду педофили

Психијатри ће помоћи у обуци свештеника у Белгији како би се избјегле потенцијално опасне ситуације на послу. “Анти-педофил“ тренинг је нова мјера помоћу које ће се превентивно спрјечавати педофилија у свештеничким редовима. Како јавља белгијска РТЛ на свом сајту психијатри ће будуће свештенике подучавати “правилном понашању у присуству дјетета“! “Циљ тренинга је да се не […]

понедељак, август 27, 2012 / 18:09

Психијатри ће помоћи у обуци свештеника у Белгији како би се избјегле потенцијално опасне ситуације на послу. “Анти-педофил“ тренинг је нова мјера помоћу које ће се превентивно спрјечавати педофилија у свештеничким редовима.

Како јавља белгијска РТЛ на свом сајту психијатри ће будуће свештенике подучавати “правилном понашању у присуству дјетета“!

“Циљ тренинга је да се не понове грешке из прошлости“, реако је бускуп Гај Харпигни белгијским новинама Судинфо дејли.

“Изазов је једноставан: заштита наших најмлађих“, додао је он.

Прије неколико година Белгија је била затечена када је откривено да је бискуп из Брижа сескуално злостављао једног од својих нећага, више од десет година.

“Које су ствари осјетљиве када су дјеца присутна, а које нису? Када су дјеца у питању, потребно је на примјер, избјећи нека мјеста, као што су купатила, тушеви“, наведено је у изјави Гаја Харпигнија.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *