Beчерњаков печат за Жељку Цвијановић

Премијер Републике Српске Жељка Цвијановић изразила је задовољство због признања „Вечерњаков печат“ за особу године и чињенице да је рад Владе Републике Српске препознат. “Уложили смо велики труд и напоре протеклих годину дана. Било је пуно интервенција које су биле усмјерене према најугроженијим категоријама у друштву и мислим да је то препознато”, рекла је Срни […]

петак, март 28, 2014 / 12:47

Премијер Републике Српске Жељка Цвијановић изразила је задовољство због признања „Вечерњаков печат“ за особу године и чињенице да је рад Владе Републике Српске препознат.

“Уложили смо велики труд и напоре протеклих годину дана. Било је пуно интервенција које су биле усмјерене према најугроженијим категоријама у друштву и мислим да је то препознато”, рекла је Срни Цвијановићева, којој је синоћ уручена награда “Вечерњаков печат за међуполитички дијалог”.

Она је истакла да је Влада Српске урадила све што је потребно да се повећају пензије, плате, личне и породичне инвалиднине.

При томе се, каже Цвијановићева, водило рачуна о привреди и чињеници да је данас свако забринут за своје радно мјесто, док они који га немају желе да се запосле.

Према њеним ријечима, у сложеним условима економске кризе то је представљало изазован задатак за Владу Републике Српске.

“Успјели смо да урадимо и тај изазован задатак и да привредне субјекте који су готово били избрисани из привредног живот Републике Српске дигнемо на ноге, да им убризгамо нову перспективу, да тамо имамо запослене људе и да знамо да ћемо у збиру имати 2.500 спашених радних мјеста”, рекла је Цвијановићева.

Она је најавила да ће и будуће акције бити у том правцу.

Цвијановићева је навела да је Влада Српске, на чијем је челу, уз све то усмјерена и на дијалог са свим политичарима у БиХ.

Признање за особу године предсједнику Владе Републике Српске дошло је и као првој жени на челу једне владе у БиХ, на шта је, како каже, поносна.

“Ни у региону није уобичајена ствар да су жене на челу влада. Тим више ми показујемо да је Република Српска једно зрело друштво. Мислим да треба да се развијамо на начин да имамо отворен простор за свакога ко може да допринесе друштву”, рекла је Цвијановићева.

Она је истакла да то подразумијева низ изазова, али да вјерује у способност жена да доносе добре одлуке.0 КОМЕНТАРА

 1. Priprema se za prugastu, što kroati kažu, odoru.
  Eno ona uči napamet ono što joj je firči dao u zadatak da izbifla.
  Da izbifla, prava je riječ.
  Ona ni ne sasluša pitanje, a već rafalnu paljbu iz usta.
  Tačno se vidi da je odgovore učila napamet i preslišavala se pd sto puta.

  Onaj ko svojom glavom misli, nema žanse da bude išta u ovom režimu, pogotovo premijer-
  Jel, Ale?
  Jest, kapetane!
  Veši konja gdje baja kaže.

 2. Ja ne mogu da vjerujem da Dodik, Željka i ostala ekipa mogu da dobiju bilo kakvu nagradu, sve više vjerujem da plaćaju ove nagrade. Kao da ne živim u ovoj državi.

 3. Невјероватно је колико се паћеника сакупило на овим дискусијама. Умјесто да иду редовно код психијатра, траче вријеме на тастатури и засмијавају нормалне људе.

 4. Ма не лудујте Срби,позна рђа своје гвожђе,па Жељкици је мама шокица.Знају ујаци коме дати одличје!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *