Барселона и Билбао кажњени јер су навијачи звиждали краљу

Каталонски фудбалски клубови “Барселона” и “Атлетико Билбао” кажњени су са 66, односно 18 хиљада евра због вријеђања шпанског краља. Каталонски навијачи су током финала Купа краља исмијавали Филипа Шестог. Премијер Шпаније Маријано Рахој осудио је “нападе на симболе који представљају све Шпанце” и рекао да је “нетолеранција увијек за осуду”. Власти у Мадриду тражиле су […]

уторак, јул 28, 2015 / 12:39

Каталонски фудбалски клубови “Барселона” и “Атлетико Билбао” кажњени су са 66, односно 18 хиљада евра због вријеђања шпанског краља.

Каталонски навијачи су током финала Купа краља исмијавали Филипа Шестог.

Премијер Шпаније Маријано Рахој осудио је “нападе на симболе који представљају све Шпанце” и рекао да је “нетолеранција увијек за осуду”.

Власти у Мадриду тражиле су да католански клубови буду кажњени уз образложење да “не треба дозволити угрожавање заједничког живота”.

Предсједник Каталоније Артур Мас, међутим, сматра да је саопштење премијера Шпаније – “смијешно”.

Фудбалери “Барселоне” крајем маја освојили су Куп краља, пошто су на свом стадиону побиједили “Атлетик Билбао” са 3:1. То је било прво финале Купа коме је Фелипе присуствовао као краљ.

Каталонци најављују одржавање референдума о независности, упркос упозорењима званичног Мадрида да је то неуставно.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *