Барем 113%: Шњегота тврди да је ревизорски извјештај тачан

Главни ревизор Службе за ревизију Душко Шњегота је рекао да остаје при својим ставовима које је изнио у ревизорском извјештају о стању у буџету РС, и додао да је он у потпуности тачан.

уторак, август 29, 2017 / 15:10

На наше питање хоће ли поднијети оставку, како је од њега затражио предсједник Српске Милорад Додик, рекао је да прво жели да чује тачну информацију.

– Вијест сам прочитао прије буквално пола минута. Док својим очима не видим о чему се ради не могу се о томе изјашњавати – рекао је он.

Појаснио је да се ревизорски извјештаји пишу у складу са међународним ревизорским стандардима, то су такозвани ИНТОСАИ стандарди.

– Читав концепт је доста широк, има различитих нивоа, али у сваком случају ради се о уходаним стандардима који се примијењују у читавом свијету – рекао је Шњегота.

Након састанка лидера странака владајуће коалиције у Бањалуци, предсједник РС и СНСД-а Милорад Додик је затражио од главног ревизора Службе за ревизију Душка Шњеготе да поднесе оставку или ће бити смијењен.

Додик је рекао да је ревизорски извјештај о стању буџета тенденциозан и устврдио да РС има приходе у плусу од 40 милиона КМ.

Подсјећамо, ревизија је утврдила да је Влада РС узимала кредите у име фондова и јавних институција, без њиховог знања, као и да је стварни дефицит у буџету РС 175, а не 45 милиона КМ, како је приказано.1 КОМЕНТАР

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *