Барадеј: Послије референдума још веће подјеле

После референдума о новом египатском Уставу, чија је прва фаза завршена, раскол у земљи на исламистички и световни лагер биће још више повећан, оцијенио је данас један од лидера опозиционог Фронта националног спаса Египта и оснивач либералне странке Ал-Дустур, Мухамед ел-Барадеј. Бивши директор Међународне агенције за атомску енергију (ИАЕА) је на свом налогу на „твитеру” […]

понедељак, децембар 17, 2012 / 08:32

После референдума о новом египатском Уставу, чија је прва фаза завршена, раскол у земљи на исламистички и световни лагер биће још више повећан, оцијенио је данас један од лидера опозиционог Фронта националног спаса Египта и оснивач либералне странке Ал-Дустур, Мухамед ел-Барадеј.

Бивши директор Међународне агенције за атомску енергију (ИАЕА) је на свом налогу на „твитеру” је рекао и да ће се после референдума „почети урушавати темељи државе”, пренијела је агенција РИА Новости.

Коментаришући прелиминарне резултате збрајања гласова после прве фазе референдума, Ел-Барадеј је указао да је „сиромаштво и неукост многих Египћана најплодније тло да би се трговало религијом”.

Руска агенција преноси да је према прелиминарним резултатима после прве фазе, близу 58 одсто бирача гласало за нови Устав – који подржавају исламистички покрети, док је против нешто мање од половине Египћана који су изашли на биралишта.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *