Бањолучки градски оци: Не палите гуме пред Петровдан

Градска управа града Бања Лука апелује на грађане да поводом сутрашњег православног празника – Петровдана не пале гуме, јер тиме угрожавају животну средину, док неконтролисано паљење на отвореном може изазвати пожаре. Грађани који примијете да се на одређеним локацијама припремају веће количине гума за паљење могу то да пријаве Комуналној полицији, односно Центру за обавјештавање […]

субота, јул 11, 2015 / 10:53

Градска управа града Бања Лука апелује на грађане да поводом сутрашњег православног празника – Петровдана не пале гуме, јер тиме угрожавају животну средину, док неконтролисано паљење на отвореном може изазвати пожаре.

Грађани који примијете да се на одређеним локацијама припремају веће количине гума за паљење могу то да пријаве Комуналној полицији, односно Центру за обавјештавање на број телефона 121.

"Паљење гума није у духу православне традиције, већ се за `лиле`, које су симболика овог празника, користи кора дрвета", наводе из Градске управе.  0 КОМЕНТАРА

  1. Паљење гума није у духу православне традиције, већ се за `лиле`, које су симболика овог празника, користи кора дрвета“, наводе из Градске управе.
    —————–

    чуј Гаврановић и лиле и српска традиција и симболика…,ооо свети Петре:-o:(:(:(:D

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *