Бањолучка градска управа: Примљено 17 приправника

Градоначелник Бањалуке Драгољуб Давидовић и предсједник Скупштине града Слободан Гаврановић уприличили су данас пријем за 17 приправника, који су 17. септембра примљени на рад у Административну службу града. Давидовић је том приликом подсјетио да се процес запошљавања приправника проводи заједно са Заводом за запошљавање Републике Српске. Напоменувши да је ове године на рад у Административну […]

уторак, септембар 18, 2012 / 12:37

Градоначелник Бањалуке Драгољуб Давидовић и предсједник Скупштине града Слободан Гаврановић уприличили су данас пријем за 17 приправника, који су 17. септембра примљени на рад у Административну службу града.

Давидовић је том приликом подсјетио да се процес запошљавања приправника проводи заједно са Заводом за запошљавање Републике Српске.

Напоменувши да је ове године на рад у Административну службу града примљено 17 приправника, Давидовић је рекао да град сноси 40 одсто трошкова, док 60 одсто трошкова иде на терет Завода за запошљавање Српске.

"Ми смо провели сву законом прописану процедуру, односно Скупштина града је именовала комисију која је провела конкурс на који се јавило око 400 људи, а након тога је сачинила ранг листу, на основу које су приправници примљени", појаснио је Давидовић.

Он је истакао да се на овај начин жели помоћи младим људима да током једногодишњег приправничког стажа стекну неопходно искуство и положе стручни испит, што ће бити добре референце приликом трајног запошљавања.

Град Бањалука је, према Давидовићевим ријечима, у посљедњих неколико година примио више од 100 приправника.

Приправнике је поздравио и предсједник Скупштине града Бањалука Слободан Гаврановић, који им је пожелио добродошлицу и срећан почетак рада.

Он је навео да су приправници распоређени по одјељењима Административне службе града, али да неће остати у једном, већ ће имати прилику да прођу кроз сва одјељења, како би у потпуности упознали процес рада у градској администрацији.0 КОМЕНТАРА

 1. Ovde ne razumijem, da li je opstina ove pripravnike zaposlila na osnovu proslogodisnjeg konkursa koji se zavrsio u decembru, ili ovog sto je objavljen u zavodu za zaposljavanje za sufinansiranje pripravnika u 7 mjesecu ove godine?

 2. Зашто господа Давидовић и Гаврановић нису изнијели у јавност ко је чинио ту комисију која је провела конкурс???
  Све један до једнога чланови СНСД-а.
  Јавна је тајна да од ових 17 приправника велики дио њих већ ради мјесецима у општини, Сада се само формално завршило запошљавање приправника,и то у периоду предизборне кампање.
  Нетреба посебно наглашавати са сваки приправник има први предуслов за запошљавање- црвену књижицу СНСД-а!

  Уз све ово инспектори градске комуналне инспекције обилазе локале, остављају визит карте СНСД-а, и пријете власницима локала и запосленим како очекују 20 гласова из тог објекта!

  ДОСТА ВАС ЈЕ ВИШЕ!!!

 3. Pravnici, ekonomisti i razni „menadzeri“ su samo teret ovog drustva, neproduktivna radna snaga koja zivi na grbaci naroda..Zivimo u drustvu kom elektrotehnicari, inzinjeri masinstva, agronomi nisu potrebni, treba nam jos pravnika da popunjavaju rastucu banditsku snsd administraciju, koja ce nas sve sahraniti, jadna nam majka….

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *