Бања Лука: У ноћном клубу Опиум награђују госта који се највише напио

Бањалучки ноћни клуб „Опиум“ уз помоћ алкотеста бира госта са највећим процентом алкохола у крви и награђује га са 150 КМ! Законске казне за власнике угоститељских објеката, као и за правна лица, у којима се служи алкохол видно пијаним особама су ригорозне и крећу се и до 9.000 марака. Али, у многим угоститељским објектима нису […]

уторак, октобар 16, 2012 / 10:56

Бањалучки ноћни клуб „Опиум“ уз помоћ алкотеста бира госта са највећим процентом алкохола у крви и награђује га са 150 КМ!

Законске казне за власнике угоститељских објеката, као и за правна лица, у којима се служи алкохол видно пијаним особама су ригорозне и крећу се и до 9.000 марака.

Али, у многим угоститељским објектима нису чак ни упознати с овом одредбом у Закону о јавном реду и миру РС, а у некима гдје и јесу, не обраћају превише пажње нити стрепе од полицијских акција.

Колико далеко власници кафића и ноћних клубова могу отићи, доказ је бањалучки клуб “Опиум”, који четвртком организује забавну вече током које до један сат иза поноћи дијели бесплатну вотку дјевојкама, те по промотивним цијенама нуди друга алкохолна пића, пише "Дневни Аваз".

У два сата иза поноћи, овај клуб припрема посебно “изненађење” – награду од 150 марака за оног госта који буде имао највише промила алкохола у крви!

"Имаћемо најлуђу журку у граду, а први пут ће вам бити драго што ћете бити алкотестирани. Ко од присутних дама или момака буде имао највиши процент алкохола, добија новчану награду од 150 КМ. Тестирање присутних почиње у два сата сата послије поноћи", наводи се у реклами овог клуба, која се већ мјесецима врти на локалним радиостаницама,а налази се и на њиховој Фацебоок страници.

Раније полицијске контроле на територији Бањалуке показале су да сваки десети угоститељски објект не поштује забрану служења алкохола пијаним особама, док је у сваком двадесетом служен алкохол дјеци млађој од 18 година, пише "Аваз".

Новчана казна за конобара који послужи видно пијану особу, према ентитетском закону, износи између 400 и 1.200 КМ.

Новчана казна за власника угоститељског објекта због послуживања алкохолом очигледно пијаног лица креће се од 500 до 1.300 КМ, а за предузеће, односно правно лице, креће се између 3.000 и 9.000 КМ.

 0 КОМЕНТАРА

 1. Ко је власник клуба – име и презиме тог болесника!!!

  Министре Ђађо одлазе ли у тај клуб млади из твоје и породица твоје црвене владајуће камариле. Ти као не знаш о томе, него чекаш да то објави „омражени“ „Аваз“, па ћеш сада новинарима рећи да то тај лист злонамерно „подмеће“ и да полиција РС уредно и некорумпирано ради свој посао, као данас у Барловцима. Потврдиће то и твој главни шеф, пошто и то спада у његове надлежности.

 2. Волим са пријатељима да попијем пиво, наравно зна се и претјерати.
  Али за овако идиотску идеју неко треба да добије по њушци.
  x-(

 3. У највећем проценту или готово 100% код нас су власници угоститељских локала, мини хотела, ресторана и ресторанчића, роштиљница, прчвара…локални криминалци, дилери дроге,проституције, пропали полицајци…углавном доњи слој друштва.

  Е сада што се то у овој вукојебини третира као виши слој и друштвена елита, то је сада друга ствар.

  Полицајци и власт и јесу највећи корисници и заштитари ових услуга.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *