Бања Лука: Потражња за становима опала за 30 одсто

Потражња за становима у Бањалуци у посљедњих неколико година опала је за 30 одсто, углавном се продају мали станови, а цијена износи од 1.300 до 2.300 КМ по метру кавдратном зависно од локације и старости градње, речено је Срни у једној од агенција за некретнине. Цијену станова креирају услови на тржишту, а економска криза утицала […]

среда, децембар 19, 2012 / 14:56

Потражња за становима у Бањалуци у посљедњих неколико година опала је за 30 одсто, углавном се продају мали станови, а цијена износи од 1.300 до 2.300 КМ по метру кавдратном зависно од локације и старости градње, речено је Срни у једној од агенција за некретнине.

Цијену станова креирају услови на тржишту, а економска криза утицала је на куповну моћ грађана, рекао је помоћник министра за грађевинарство у Министарству за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске Миладин Гађановић.

Према његовим ријечима, цијена станова долази у реалне оквире, јер су у једном моменту цијене биле нереално високе.

„У моменту када се повећа куповна моћ грађана, може доћи и до повећања цијена. Мислим да је прошло вријеме када су се станови продавали прије издавања грађевинских дозвола и у пројектима, и тешко да ће се поновити“, оцијенио је Гађановић.

Генерални директор Завода за изградњу Бањалука Александар Цвијановић рекао је да је очигледно да је посљедица смањене потражње, између осталог, и пад цијена станова.

“Питање је да ли оне реално могу бити и ниже, јер су цијене грађевинског материјала високе и цијене испод ових не могу бити реалне. Надам се да и ове тренутне цијене нису резултат неквалитетне градње и лошијих материјала који се користе“, истакао је Цвијановић.0 КОМЕНТАРА

  1. Па овај „експерт“ из ЗИБЛ-а, а муж „експертице“ за европске интеграције и сјенка свог предсједника „бољег“ ентитета, и није обавезан да се разумије у градњу и изградњу. Њима и онако не треба никакв стан, снабдјели су се већ до сада довољно. А осим тога у ЗИБЛ-у већ одавно нема ни неких Вукелића, па могу како хоће, а СРНА се ревносно брине о јавној промоцији брачних другова на функцијама од „општег добра“.

  2. “Питање је да ли оне реално могу бити и ниже, јер су цијене грађевинског материјала високе и цијене испод ових не могу бити реалне. Надам се да и ове тренутне цијене нису резултат неквалитетне градње и лошијих материјала који се користе“, истакао је Цвијановић.(ЦИТАТ). … рече МУЖ и – прође му прича. Човјек је директор Завода за изградњу неког града и нада се, како сам рече, да се у том граду, ипак, квалитетно гради. ОН НЕ КОНТРОЛИШЕ, КАО ДИРЕКТОР, НЕГО СЕ НАДА. ИРОНИЈА!

  3. Што се тиче саме вијести, она и није нека новост. Већ неколико дана смо „бомбардовани“ информацијама како неки познати бањалучки љепотан може наћи стан за 800 марака по квм. Биће проблем ускладити понуду и тражњу на начин да се цијена повећа на 1.000 КМ у условима разних љепотана и успјешних људи који пјевају и када немају микрофон. СВИРАЧ КЛАВИРА, к`о уписан!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *