Бања Лука: Полиција и данас трага за Стевановићем

Бањалучка полиција и даље трага за бомбашем који је бацио бомбу у аутобус „Аутопревоза“ и усмртио возача, рекао је Срни начелник Центра јавне безбједности Бањалука Младен Марић. Он је подсјетио да је осумњичени Жељко Стевановић јуче у 10.45 часова на аутобуском стајалишту у бањалучкој Улици књаза Милоша кроз улазна врата убацио бомбу "М-75" од чије […]

петак, март 14, 2014 / 10:02

Бањалучка полиција и даље трага за бомбашем који је бацио бомбу у аутобус „Аутопревоза“ и усмртио возача, рекао је Срни начелник Центра јавне безбједности Бањалука Младен Марић.

Он је подсјетио да је осумњичени Жељко Стевановић јуче у 10.45 часова на аутобуском стајалишту у бањалучкој Улици књаза Милоша кроз улазна врата убацио бомбу "М-75" од чије експлозије је погинуо возач Боро Топић, а два лица лакше повријеђена.

Марић је нагласио да су припадници ЦЈБ Бањалука свим расположивим људским и материјалним капацитетима током ноћи вршили преглед терена на којем се претпоставља да се осумњичени налази.

"Активности полиције настављене су и данас, с циљем хапшења осумњиченег", рекао је Марић.

Марић је синоћ потврдио да је према прикупљеним доказима и информацијама полиције Жељко Стевановић бацио бомбу у пун аутобус. Марић је потврдио да је Стевановић раније лијечен на Психијатријској клиници у Бањалуци. Стевановић је раније имао сукоб за возачем Бором Топићем, којег је данас убио. Спор је почео око неплаћања карте у аутобус,а завршио је паљењем Топићевог аутомобила.

Он је навео да је у потрази за осумњиченим укључена и Специјална јединица МУП-а Републике Срспке са тимом водича службених паса, а током дана биће ангажован и Хеликоптерски сервис Српске.

Начелник ЦЈБ Бањалука позвао је све грађане, као и путнике који су се налазили у аутобусу у вријеме експлозије да се јаве у најближу полицијску станицу или на број 122 ради уступања информација о овом догађају.
 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *