Бања Лука: 175.000 КМ за мостове

За одржавање и санацију мостова и пропуста на подручју града Бањалука, Административна служба града ове године је планирала 175.000 КМ. За одржавање мостова из буџета града биће издвојено 90.000 КМ. "На подручју града изграђена су 23 моста, два надвожњака и пет пасарела у урбаном подручју, те 54 моста у приградском подручју, који се редовно одржавају […]

уторак, март 5, 2013 / 13:46

За одржавање и санацију мостова и пропуста на подручју града Бањалука, Административна служба града ове године је планирала 175.000 КМ. За одржавање мостова из буџета града биће издвојено 90.000 КМ.

"На подручју града изграђена су 23 моста, два надвожњака и пет пасарела у урбаном подручју, те 54 моста у приградском подручју, који се редовно одржавају и безбједни су за саобраћај", рекао је Срни портпарол Административне службе града Миленко Шајић.

Он је навео да се одржавање мостова и пропуста врши кроз процес редовног и инцвестиционог одржавања на основу редовног и периодичног прегледа ових објеката и контролних испитивања.

Према његовим ријечима, одржавање свих мостова на подручју града врши се у складу са нормативима за експлоатацију и редовно одржавање мостова.

Он је подсјетио да је 2003. године извршена комплетна санација "Зеленог моста", чија је укупна вриједност била 172.000 КМ, а да су 2006. године у оквиру текућег одржавања изведени радови у вриједности 18.970 КМ.

Шајић је навео да на подручју града има шест висећих мостова и то у Залужанима, код Витаминке, у Српским топлицама, Новоселији, Крминама и Рекавицама 2, да испуњавају техничке услове и да се редовно одржавају.

Он је рекао да се ове године неће градити нови мостови и подсјетио да су прошле године изграђена три мања моста у насељу Дебељаци, два моста у Улици Арџибалда Рајса, те мост у насељу Ребровац, у Улици Новака Пивашевића. Укупна вриједност ових мостова је 300.000 КМ.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *