Баљшој театрално: Балетан директору сасуо киселину у лице

Балетан московског Баљшој театра Павел Дмитриченко, који је данас притворен због напада на умјетничког директора позоришта Сергеја Филина, признао је да је 17. јануара Филину сасуо сумпорну киселину у лице. Дмитриченко је планирао и извршио напад на Филина наводно због тога што је био незадовољан третманом своје девојке Анжелике Воронцове, такође балерине, али према сопственом […]

среда, март 6, 2013 / 23:31

Балетан московског Баљшој театра Павел Дмитриченко, који је данас притворен због напада на умјетничког директора позоришта Сергеја Филина, признао је да је 17. јануара Филину сасуо сумпорну киселину у лице.

Дмитриченко је планирао и извршио напад на Филина наводно због тога што је био незадовољан третманом своје девојке Анжелике Воронцове, такође балерине, али према сопственом признању није желео да сукоб оде тако далеко, пренеле су агенције.

„Организовао сам тај напад, али не у мери у којој се то догодило”, признао је Дмитричено истражитељима, наводећи да је био незадовољан што Воронцова није добијала „одговарајуће улоге”, укључујући наступ у „Лабудовом језеру”.

Филин (42) се још опоравља од напада, а после лечења у Њемачкој очекује даље побољшање вида и повратак на посао.

У низу скандала

Прошле године директор Баљшој театра поднио је оставку пошто су се еротске фотографије на којима је наводно он, појавиле на интернету и преко глобалне мреже упућене на хиљаде имејл адреса.

Руска новинска агенција Интерфакс навела је изјаву Генадија Јанина, младог соло умјетника који је славном трупом руководио од 2005, да је дуго размишљао о будућности и да је скандал искористио као прилику да одступи.

Лист Известија пише да су наводне Јанинове фотографије, постављене на интернет, у међувремену нестале.

Руски медији спекулишу да су Јанинове колеге сковале завјеру како би га приморали да поднесе оставку.

Анастасиа Волочкова је 2003. године отишла из театра "Баљшог" уз скандал, јер је директор тврдио да је немогуће за њу пронаћи одговарајућег партнера и то због – њене тежине!

Иако би сте потрошили доста времена гледајући њене слике и тражећи мане, Волочкова је запослење (и ту на кратко) морала наћи у Британском националном балету у Лондону. Своје претходне послодавце је оптужила да улоге дају дјевојкама које су спремне да "залегну" и да је то јавна тајна о којој не жели да ћути.

Широј свјетској јавности је постала позната када је оптужила Јединствену Русију да су је по оснивању странке искористили за подизање популарности Путину, као и да је на превару потписала писмо у коме се компромитује бизнисмен Михаил Ходорковски.

Лидери "Јединствене Русије" често су је критиковали због фотографије на блогу на којима је позирала полугола.

Од тих слика Волочкова је касније направила фотомонтаже на којима изгледа као да је предсједник Русије Дмитриј Медведев похотно гледа.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *