Балатунка: Припрема производа за инострано тржиште

Земљорадничка задруга „Балатунка“ из бијељинског села Балатун, која се бави прерадом воћа и поврћа, у завршној је фази припрема производа за испоруку у Аустију и Шведску, рекао је директор и власник задруге Драган Сарић. "У току је завршна фаза дораде и паковања краставаца, паприка, ајвара и филета паприка“, прецизирао је Сарић и додао да се […]

петак, септембар 14, 2012 / 07:11

Земљорадничка задруга „Балатунка“ из бијељинског села Балатун, која се бави прерадом воћа и поврћа, у завршној је фази припрема производа за испоруку у Аустију и Шведску, рекао је директор и власник задруге Драган Сарић.

"У току је завршна фаза дораде и паковања краставаца, паприка, ајвара и филета паприка“, прецизирао је Сарић и додао да се ова задруга у пословању суочава са недостатком средстава неопходних за набавку репроматеријала.

Он је нагласио да локална заједница за ову задругу није имала разумијевања, те да је изостао сваки вид помоћи.

"Посљедње двије године од Аграрног фонда Бијељине нисам добио ништа, чак ни капитална улагања на која сам имао право, а намјерно сам изостављен“, рекао је Сарић.

Он је навео да задруга пољопривредне производе откупљује у Братунцу, Сребреници, Зворнику и Шепку, а преостали дио у Семберији.

Земљорадничка задруга "Балатунка“ запошљава осам радника у сталном радном односу и четрдесетак сезонаца.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *