Бабо увјерен: Агрокомерц може оживјети ако му се врате радници и имовина

Производњу у „Агрокомерцу“ могуће је обновити у року од три мјесеца ако се овом предузећу врате радници и имовина, изјавио је некадашњи директор предузећа Фикрет Абдић.  "Многи сумњају да је оживљавање производње могуће, а ја тврдим да јесте јер је `Агрокомерц` развијан 24 године, а руше га већ 25 година и још га нису срушили", […]

субота, септембар 1, 2012 / 17:08

Производњу у „Агрокомерцу“ могуће је обновити у року од три мјесеца ако се овом предузећу врате радници и имовина, изјавио је некадашњи директор предузећа Фикрет Абдић.

 "Многи сумњају да је оживљавање производње могуће, а ја тврдим да јесте јер је `Агрокомерц` развијан 24 године, а руше га већ 25 година и још га нису срушили", рекао је Абдић у телефонској изјави Срни.

Абдић се данас први пут након изласка из затвора обратио незапосленим дионичарима „Агрокомерца“ у мјесту Маљевац у Хрватској, а скупу је присуствовало око 3.000 људи.

Он је истакао да је ово предузеће, у вријеме док је он био директор, за само шест година постало привредни гигант, те је додао да сада постоји бар нешто од инфраструктуре па је "Агрокомерц" могуће обновити.

"За развој привреде у региону хитно је потребан `Агрокомерц`", навео је Абдић и најавио да ће покушати да започне производњу у Хрватској, мада сумња да ће његова идеја наићи на подршку у тој земљи.

Незапослени дионичари "Агрокомерца" имају у свом власништву 50 одсто предузећа.

Извршни одбор Удружења за заштиту незапослених дионичара "Агрокомерца", са сједиштем у Великој Кладуши у БиХ, одржао је данас изборно-извјештајну скупштину испред бившег погона "Агрокомерца" у Маљевцу у Хрватској.

Абдић је у марту изашао из затвора у Пули, гдје је служио казну за ратне злочине у Цазинској крајини у БиХ.

Хрватско мјесто Маљевац, на граници са БиХ, одабрано је као мјесто одржавања скупштине јер је 1963. године овдје започела производња "Агрокомерца", који се касније развио у прехрамбено-прерађивачки гигант бивше Југославије.

Власништво над некретнинама "Агрокомерца" спорно је и око тога се води правна битка и у БиХ и у Хрватској.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *