Авганистан: Одрон затрпао село, 500 мртвих

У одрону земље који су изазвале обилне кише затрпано је читаво село на сјевероистоку Авганистана, страхује се да је 500 људи погинуло, а 2.000 људи нестало. Гувернер провинције Бадакшан рекао је да се брдо обрушило на село Хобо Барик, јавио је АП. У одрону земље који су изазвале обилне кише данас је затрпано читаво село […]

субота, мај 3, 2014 / 17:32

У одрону земље који су изазвале обилне кише затрпано је читаво село на сјевероистоку Авганистана, страхује се да је 500 људи погинуло, а 2.000 људи нестало.

Гувернер провинције Бадакшан рекао је да се брдо обрушило на село Хобо Барик, јавио је АП.

У одрону земље који су изазвале обилне кише данас је затрпано читаво село на североистоку Авганистана, страхује се да је 500 људи погинуло, а 2.000 људи воде се као нестали, саопштио је високи званичник.

Портпарол мисије УН у Авганистану Ари Гаитанис рекао је да представници УН сарађују с локалним властима у спасавању људи који су још затрпани.

Адиб је рекао да су ангажоване спасилачке службе, али да немају довољно опреме. „Физички је немогуће. Немамо довољно лопата, потребна нам је машинерија”, рекао је он.

Адиб је рекао да су власти наредиле евакуцију оближњег села из страха од нових одрона.

Провинција Бадакшан, на сјевероистоку Авганистана, смештана је на простору планинских ланаца Хиндукуша и Памира, на граници са Кином.

Одрон је затрпао око 300 кућа у тој области, а 2.000 људи се воде као нестали. Страхује се да је најмање 500 људи погинуло, јавио је Ројтерс.

Гувернер је додао да спасилачке екипе раде на терену, али да немају довољно опреме и затражио помоћ у машинерији.

 

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *