Ауторка романа Гравитација тужи Ворнер Брос

Списатељица Тес Геритсен тужила је Ворнер Брос, наводећи да јој та комапнија дугује више милиона долара од зараде оскарима награђеног филма „Гравитација”. Геритсенова је тужила Ворнер Брос. Ентертејнмент федералном суду у Лос Анђелесу, наводећи да је тај студио прекршио споразум који је она имала с продукцијском кућом у оквиру те компаније, а према којем је […]

субота, мај 3, 2014 / 00:22

Списатељица Тес Геритсен тужила је Ворнер Брос, наводећи да јој та комапнија дугује више милиона долара од зараде оскарима награђеног филма „Гравитација”.

Геритсенова је тужила Ворнер Брос. Ентертејнмент федералном суду у Лос Анђелесу, наводећи да је тај студио прекршио споразум који је она имала с продукцијском кућом у оквиру те компаније, а према којем је филм „Гравитација” снимљен на основу њеног истоименог романа.

Она је продала ауторско право за тај роман за милион долара 1999. године.

Компанија је одбила да коментарише овај случај, али је њен портпарол подсјетио да је у октобру Геритсенова изјавила пред публиком у Индијани да филм није снимљен на основу њене књиге.

У тужби се наводи да је режисер Алфонсо Куарон добио задатак да адаптира њен роман у сценарио без њеног знања неколико година прије него што је филм снимљен. Списатељица је ауторска права продала продукцијској кући коју је Ворнер Брос. купио 2008. године.

Роман и филм имају неких сличности, али њихове приче нису индентичне. „Гравитација” је на додјели Оскара у марту награђена у седам категорија, али сценарио није био номинован за ту награду. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *