Аутопутеви РС: Од прољећа наплата путарине

Наплата путарине на аутопуту Бањалука – Градишка почеће на прољеће идуће године, а кретаће се од три до четири марке, рекли су у предузећу “Аутопутеви РС”. Кориштење аутопута возачи би требало да плаћају око десет фенинга по километру, што би на релацији Градишка – Бањалука износило од три до четири марке – рекли су у […]

четвртак, август 30, 2012 / 12:30

Наплата путарине на аутопуту Бањалука – Градишка почеће на прољеће идуће године, а кретаће се од три до четири марке, рекли су у предузећу “Аутопутеви РС”.

Кориштење аутопута возачи би требало да плаћају око десет фенинга по километру, што би на релацији Градишка – Бањалука износило од три до четири марке – рекли су у “Аутопутевима РС” и додали да ће коначну одлуку о цијени путарине донијети Влада Српске.

У “Аутопутевима РС” су истакли да је у току јавна набавка израде пројекта система наплате путарине са објектима и опремом на дионици аутопута Бањалука – Градишка.

Тендерску документацију преузело је десет фирми, али је на адресу “Аутопутева РС” стигло шест понуда.

У јулу су отворене понуде фирми, а комисија “Аутопутева РС” анализира, оцјењује и упоређује пристигле понуде – казали су у овом предузећу и додали да ће комисија ускоро завршити са одабиром фирме која ће изградити пројекат систем наплате на аутопуту.

Коментаришући спекулације да ће путарине на аутопуту од Бањалуке до Градишке наплаћивати и “Аутопутеви РС” и “Путеви РС”, у “Аутопутевима РС” су казали да је путарина само у надлежности овог предузећа.

Ако се буде питали “Аутопутеви РС”, онда ће се плаћати само једна путарина – рекли су раније у “Аутопутевима РС”.

У “Путевима РС” рекли су јуче да Влада РС треба да у својству Скупштине оба предузећа, “Путева РС” и “Аутопутева РС”, донесе одлуку о висини накнаде за путарину на М16 и аутопуту Е661, те начину и расподјели тих прихода.

Аутопут Бањалука – Градишка, укупне дужине од 32 километра, пуштен је у саобраћај крајем новембра прошле године, а његова изградња коштала је 320 милиона КМ.

У Министарству саобраћаја и веза РС казали су да “Аутопутеви РС” и “Путеви РС” треба да дефинишу и усагласе начин наплате путарине, те да ту информацију прослиједе Влади РС на усвајање.

 0 КОМЕНТАРА

  1. Хахаха…о јбт, па за те паре људи до Грчке пређу цио македонски ауто-пут који је десет пута дужи од ове бједе од ауто-пута према ријеци Сави!

  2. Па чекајте људи, немојте тако мора неко да намири све оне милионе које је сврнуо Неђо и братија.Апелујем на вашу солидарност.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *