Аутогол из засједе: Додик опет прича о опстанку Српске

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да је на данашњем састанку са премијером Србије Александру Вучићу у Београду изразио забринутост за опстанак Републике Српске и веома јасно рекао да очекује од Србије да стане иза Републике Српске у свим околностима.

уторак, мај 31, 2016 / 18:00

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да је на данашњем састанку са премијером Србије Александру Вучићу у Београду изразио забринутост за опстанак Републике Српске и веома јасно рекао да очекује од Србије да стане иза Републике Српске у свим околностима.

"Ја имам повјерења и у њега и у предсједника /Србије Томислава/ Николића да ће се то и десити", рекао је Додик на округлом столу "Паљење Балкана – од Македоније од Републике Српске", који је одржан у Београду.

Додик је истакао да Српска никада није била лишена опасности да нестане, те да та опасност очигледно и данас постоји, посебно када у БиХ, како је рекао, постоји странце који су помало фрустрирани својим неуспјехом да доведу до краја разградњу Републике Српске.

Предсједник Српске је навео да је на многим састанцима био изложен пријетњама како њему тако и његовој породици када је тражено да прави уступке на рачун Републике Српске, попут инсистирања да се промијени име Републике Српске, да се бира један предсједник БиХ, а који би по правилу увијек био муслиман, да се укине полиција Републике Српске…

"А када сам све то одбијао, било је пријећено и мени и мојој породици. Зато сада и ова борба у вези са пописом…", навео је Додик.

Додик је рекао да му није чудо ово све што се сада дешава, а што је карактеристично за обојене револуције – да се прво криминализује руководство, а потом да се користе социјална питања, која су они произвели, уз очекивање да се окрене јавност против личности.

Он је навео да је све изборе и све функције које је вршио добио легално, па тако и ову садашњу – предсједник Републике, те да је ОЕБС потврдио да су посљедњи избори били фер и поштени.

"Ја обављам своју дужност онако како мислим да треба, а мислим да у добре намјере Запада према нама не треба вјеровати", нагласио је Додик.

Он је навео да је још више забринут чињеницом да Европа каква је некада била више не постоји, већ је сада пуна проблема и покушава да спаси свој социјални и неки други мир договором са Турском, која се годинама укључује у рјешавање унутрашњих питања у БиХ и увијек, искључиво, на муслиманској страни и то сви у Српској и виде.

"Ми смо већ ових дана колатерална штета или се покушава да то будемо, да нас убаце у колатералну штету односа у Европи, која не може да ријеши питање милион и по избјеглица, доведена је до пропасти, а када то кажете онда се љуте на вас и кажу – он није за дијалог. Можете да будете прихватљиви само ако ћутите", рекао је Додик.

Додик је истакао да он није такав политичар, нити жели да погађа шта они мисле ујутро рано, прије него било што и кажу. "Нисам такав био ни када су ме третирали као неког који је за њих прихватљив. Базични моји ставови о Српској и спрском народу нису промијењени. Исти су и онда и сада", нагласио је Додик.

Предсједник Српске је рекао да није дошао на овај скуп да буде брањен и одбрањен, него да јасно говори о стварима за које многи мисле у БиХ, поготово странци, али и неки квазилиберали у Србији, да су то теме прошлости, које треба бацити у страну.

Он је рекао да су Србија и српски народ за вријеме Слободана Милошевића сатанизовани и успостављен је систем казне, који се спроводи без обзира ко у Србији био на власти.

"Можете да доведете било кога у Србији на власт, али казна за Србе и Србију остаће иста, зато што је некада у историји имала неког Милошевића. Ја сам веома добро разумио и схватио на који начин смо постављени", истакао је Додик.

Он је навео да је Република Српска случајност у перцепцијама оних који су хтјели да направе своје политичке каријере на лажима, попут Клинтонових људи, који су на примјер на лажима о дешавањима на сарајевској пијаци Маркале направили озбиљне каријере у Америци.

Они и данас, каже Додик, остају при својим ранијим замислима – да је Република Српска нека случајност, која временом треба да ишчезне и да нешто што се зове Република Српска буде празна љуштура, без садржаја, а кад је већ празна, онда је ни народ неће вољети, нити тражити њену заштиту.

"Тако они мисле и зато је у БиХ и инсталисан високи представник који је наметао законе и мијењао изворни Дејтонски споразум", навео је Додик у обраћању на округлом столу "Паљење Балкана – од Македоније од Републике Српске", који је одржан данас у Београду. 0 КОМЕНТАРА

 1. Koja p plačipizda od čovjeka.Kad je uništavao tuđe živote radio je to bez trunke kajanja važnija je bila igokea ud tuđe djece poginulih boraca razvoja privrede a kad je na red došla njegova koža kuku lele i pomagaj.Gledati ga kako se peče na tihoj vatri-neprocjenjivo.Mektiću nemoj još ovako je ljepše.

 2. Gledam večeras ulazak i pozdrav gospodina Ivanića i Vučića.Vidi se odgovarajuća distanca i poštovanje.Nedugo iza toga stiže i glavni baja i pozdrav koji govori mnogo više.Vidi se da su ova dvojica mnogo bliža i prisnija u svojim odnosima.Ništa tu nije sporno osim činjenice da Vučić podržava vlast koja je RS dovela do samog kraha i ekonomskog i svakog drugog,a govori o nekakvoj brizi i zaštiti Srpskog naroda i RS.I da ne zaboravim gospodin Ivanić ima veću funkciju a na izborima je dobio i više glasova.Ali očigledno da to nije bitno za ovog što se „ubi“ od brige za RS.

 3. Prije nekoliko godina g.Ivanic je objavio komentar na Frontalu: „Dodik treba patriotske teme“
  i u medjuvremenu je i vrapcima na grani jasno kada Baja poseze za patriotskim temama.
  Samo je pitanje da li jos neko osim M.Ljepojevica vjeruje da je :
  „Dodik čuvar Srpske“

 4. Priča o opstanku Srpske? Ne vidim problem u toj priči. Vidim problem u čovjeku koji priča tu priču.

  2/3 stanovnika države čiji je Srpska sastavni dio – sutra bi potpisalo ukidanje Srpske. Tu se ništa ne mijenja već 25 godina. Ta politička volja ima i svoje aktuelne i konkretne rezultate na terenu. Mehanizam koordinacije je usvojen mimo volje Srba, rezultati popisa stanovništva će biti proglašeni mimo volje Srba, srpski član Predsjedništva diže frku kako mu druga dva člana rade iza leđa i kako među njima nema nikakvog povjerenja, katastrofalna i iz godine u godinu sve crnja demografija. U takvim okolnostima – sasvim prirodno je potencirati priču i borbu za opstanak Srpske.

  .

 5. Ови са Фронтала стварно оптерећени Додиком.

  Колико сам ја упратио вијести јуче је Иванић о тој теми говорио много драматичније.

  Ако је по вама Додик дао аутогол из засједе, Иванић је дао голчину.

  Овјективност гледе Додика вам је увијек била јача страна.

 6. A ja bih rekao da je „IZVRSIO SAMOUBISTVO IZ ZASJEDE“. Jednostavno: zasto za 12 godina apsolutne vladavine u Republici Srpskoj, ali u koaliciji i na nivou BiH, NIJE STVORIO MEHANIZME (sistem zastite, jake institucije, ekonomsku osnovu, kredibilne pravosudne institucije, zaposlenost, itd) KOJIM CE RS ZASTITITI OD SVIH MOGUCIH RIZIKA. Prema tome, nebuloznim i nekontrolisanim izjavama u poslednje vrijeme on samo potvrdjuje da je apsolutno pao na ispitu koji je sam smislio i inaugurirao, a to je : JAKA, STABILNA, NEZAVISNA REPUBLIKA SRPSKA. Proziva druge za ono sto je sam upropastio. Dovoljno je vidjeti kako je diletantski prenio sve ingerencije oko popisa na centralne organe koji mu sada „zabijaju noz u ledja“. Ko hoce da to vidi vidjece, a ko nece, pomoci mu se ne moze.

 7. Neko ko je pokrao milione ne može biti toliko glup da u 5 posljednjih godina daje identične autogolove. To su svjesni “slobodni udarci“, a u svrhu ličnih interesa. Boli njega kita za “mehanizme“ i “institucije“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *