Аустријанци заинтересовани за металопрерађивачки сектор Српске

Аустријске компаније су заинтересоване за улагање у металопрерађивачку индустрију у Републици Српској и у општини Вишеград, рекао је данас трговински савјетник аустријске амбасаде у БиХ Сигмунд Немети приликом посјете Вишеграду.  "Упознали смо се са привредним потенцијалима и инфраструктурним објектима, као и плановима општине Вишеград. О томе ћемо обавијестити пословне људе у Аустрији како би се […]

уторак, август 14, 2012 / 07:18

Аустријске компаније су заинтересоване за улагање у металопрерађивачку индустрију у Републици Српској и у општини Вишеград, рекао је данас трговински савјетник аустријске амбасаде у БиХ Сигмунд Немети приликом посјете Вишеграду.

 "Упознали смо се са привредним потенцијалима и инфраструктурним објектима, као и плановима општине Вишеград. О томе ћемо обавијестити пословне људе у Аустрији како би се остварила сарадња на овом плану", рекао је Немети.

Он наводи да се посебно интересовао за обновљену пругу уског колосјека од Мокре Горе до Вишеграда, која је грађена 1906. године у вријеме аустроугарске владавине, као занимљиву дестинацију за туристе из његове земље.

Начелник општине Вишеград Томислав Поповић је аустријским привредницима предложио улагања у пројекат изградње хладњаче у Добруну и проширење смјештајних капацитета у хотелу у Вишеградској бањи.

"Истакао сам да би се могла остварити сарадња и у развоју сеоског туризма и производње здраве хране као и прерађивачким капацитетима у области воћарства", рекао је Поповић.

Делегација аустријске амбасаде обишла је неискориштен пословни простор "Ветфарма", пекару предузећа "Жито" и пољопривредног произвођача Његоша Стојановића.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *