Асад понудио преговоре с опозицијом, али не нуди одлазак

Сиријски предсједник Башар ел Асад изразио је спремност да преговара са опозиционом, али је одбио да се повуче. У интервјуу за данашњи „Сандеј тајмс” који је снимљен прошле недеље у његовој резиденцији Ел Мухаџирен палата у Дамаску, Асад је понудио преговоре са побуњеницима у циљу окончања кризе под условом да положе оружје, али је направио […]

недеља, март 3, 2013 / 12:10

Сиријски предсједник Башар ел Асад изразио је спремност да преговара са опозиционом, али је одбио да се повуче.

У интервјуу за данашњи „Сандеј тајмс” који је снимљен прошле недеље у његовој резиденцији Ел Мухаџирен палата у Дамаску, Асад је понудио преговоре са побуњеницима у циљу окончања кризе под условом да положе оружје, али је направио разлику између „политичких ентитета” са којима би разговарао и „оружаних терориста”.

„Спремни смо да преговарамо са свима, укључујући екстремисте који предају оружје. Ми можемо водити дијалог са опозицијом, али не и са терористима”, поручио је Асад.

У међувремену, генерални секретар УН Бан Ки-мун и специјални изасланик међународне заједнице за Сирију Лахдар Брахими понудили су посредовање у мировним перговорима између Асадовог режима и опозиције, наводи АФП.

У двогодишњем сукобу у Сирији, према процјенама УН, погинуло је више од 70.000 људи, али Асад одбацује оптужбе да је узрок рата то што одбија да се повуче с власти.

„Ако је овај аргумент тачан, то значи да ће сукоби престати ако ја одем. Очигледно је да је то апсурдно, а недавни догађаји у Либији, Јемену и Египту су доказ за то”, рекао је Асад.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *