Анонимна писма не важе у дому Рада Врањешевић

Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске подржава ставове Управног одбора бањалучког Дјечијег дома „Рада Врањешевић“ да су нетачни наводи из анонимног писма у коме се оптужује директорица ове установе Свјетлана Благојевић, те да они не могу бити основ за објективну оцјену рада и стања у овој установи. Комисија ресорног министарства утврдила је да је […]

понедељак, август 6, 2012 / 14:26

Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске подржава ставове Управног одбора бањалучког Дјечијег дома „Рада Врањешевић“ да су нетачни наводи из анонимног писма у коме се оптужује директорица ове установе Свјетлана Благојевић, те да они не могу бити основ за објективну оцјену рада и стања у овој установи.

Комисија ресорног министарства утврдила је да је у посљедње три године остварен значајан напредак у свим сегментима функционисања ове установе, а посебно у унапређењу стручног рада са дјецом, саопштено је из Бироа Владе РС за односе с јавношћу.

Министарство здравља и социјалне заштите РС подржава закључке Управног одбора и ставове Комисије да је потребно уложити додатне напоре на унапређењу управљања, економског планирања и провођења стручног рада у овој установи.

У складу са својим надлежностима, Министарство ће у наредном периоду пратити реализацију мјера које су предложили Управни одбор и Комисија, наводи се у саопштењу поводом заједничког састанка представника Министарства здравља и социјалне заштите РС и Управног одбора ове установе.

У анонимном писму Благојевићева је оптужена да узима донације,а да су дјеца, штићеници ове установе запостављени и да се хране веома лоше.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *