Анкете: Подршка СНС 41 одсто

У истраживању Б92 и Ипсос Стратеџик маркетинга о рејтингу странака и политичара, на узорку од 1005 грађана Србије, СНС је дошла до 41,3 одсто подршке, што је 11 и по одсто више него прије годину дана. Стожерна странка владајуће коалиције убрала је плодове прије свега привођења Мирослава Мишковића и осталих антикорупцијских случајева. И даље их […]

среда, децембар 26, 2012 / 22:10

У истраживању Б92 и Ипсос Стратеџик маркетинга о рејтингу странака и политичара, на узорку од 1005 грађана Србије, СНС је дошла до 41,3 одсто подршке, што је 11 и по одсто више него прије годину дана.

Стожерна странка владајуће коалиције убрала је плодове прије свега привођења Мирослава Мишковића и осталих антикорупцијских случајева.

И даље их прате демократе, али су сада прилично далеко – на свега 16,1 одсто, за чак 7 и по одсто мање него прије годину.

Трећи су социјалисти са 14,9 одсто – и то сами, без Драгана Марковића Палме и пензионера. Са њима у друштву, чак и прескачу демократе.

ДСС је за 365 дана изгубио пола одсто и сада Коштуничину странку подржава 7,8 одсто грађана. Те четири странке једине би прешле цензус ако би се данас одржали избори.

Овај "други ешалон" странака које су близу цензуса предводе они који су на мајским изборима остали испод њега – СРС са 4,4 одсто подршке.

ЛДП је ушао у скупштину, али је данас испод цензуса – подржава га 4,1 одсто грађана. Веома је занимљиво да је и најмањи члан владајуће коалиције – УРС – испод цензуса са 2,5 одсто.

Више од 2 одсто имају још само Двери и то 2,1.

Први пут после много времена о тројици политичара више грађана мисли позитивно него негативно.

Без конкуренције у највећем плусу је лидер напредњака и први потпредсједник Владе Александар Вучић о коме позитивно мисли 48 одсто грађана.

Последњи пут, овакву подршку имао је Борис Тадић у јулу 2004. године – 51,3 одсто. Неповољно о Вучићу мисли 24 одсто грађана.

Колика је промјена става о Вучићу најјасније је из податка да је прије годину дана о њему позитивно мислило свега 17 одсто грађана.

За Вучићем слиједи премијер Србије Ивица Дачић – о њему позитивно мисли 37 одсто грађана, а негативно 25 одсто. Дачић је број позитивних утисака повећао за 14 одсто – кренуо је од 23 одсто у децембру прошле године.

Круг оних о којима грађани мисле више позитивно него негативно затвара предсједник Томислав Николић – у плусу је код 36, а у минусу код 31 одсто грађана. Његова промена није велика, али је ипак има – пре једне године позитивно га је оцењивало 25 одсто грађана.

Потпуно је другачија ситуација са лидером највеће опозиционе странке – о Драгану Ђиласу знатно више људи има негативно мишљење, чак 45 одсто. Позитивно га оцјењује 19 посто грађана и што је веома интересантно, то је још мање него прије годину дана, када је о њему позитивно мислило 22 посто грађана Србије.0 КОМЕНТАРА

 1. Sadašnju popularnost SNS u Srbiji,treba da iskoriste ovi naši što se nemogu dogovoriti ko je ko u stranci SNS RS.Ovo je jedinstvena prilika da naprave zajedničku stranku sa novim mladim ljudima,koji nisu opterećeni hipotekama prošlosti.Stranku organizovati u svim opštinama i pripremiti za izbore 2014.godine,uz svesrdnu pomoć SNS Srbije,koja sigurno neće izostati.Mislim da bih postigli veliki rezultat na izborima.Jedini uslov da u stranku
  u njeno rukovodstvo ne može da uđu oni koji su bili u drugim političkim strankama,bez obzira koja je stranka u pitanju.Znači novi ljudi sa novum idejama.Pored ekonomskog oporavka RS u Programu treba predviditi borbu protiv kriminala i korupcije,po sistemu koji to sada provodi Vučić i njegovi saradnici.Svako onaj ko misli dobro RS sigurno bih dao glas za ovu političku opciju.Ja predlažem,treba učiniti nešto dok nije kasno.

 2. И ја сам заинтересован за ову опцију, распитивао сам се преко људи из Србије и добио информацију да је сукоб био и да га је изазвао СДС-ов кадар из Градишке, неки Шукало који је био замјеник предсједника омладине или шта већ, то боље знају ови лопови из СДС-а.
  Кажу да је све радио како не би СНС у Српској успио, али су га, уз велике напоре, успијели истјерати.
  За ове изборе напредњаци у Српској су освојили преко 25000 гласова, што није за потцијенити, али свакако морају више радити.

 3. Е какво си ти млатарало „бигеру“!? Као прво Шукало је имао Вучићеву подршку а има и данас ѕа разлику од Хаџимитровића и ових Бањалучких дебила које предводи Дубравко Прстојевић. Шукало је можда и био некада у СДС али било их је и пола из садашњег СНСД и осталих странака. И овдје СНС нема никакве шансе послије свих ових свађа и компромитација. Не требају нама нове странке него смањити број и ових које су сада. Али, аферим… правите!

 4. Ма да, не требају нама нове странке, треба и даље да нас уништавају СДС и СНСД. Поцркајте маму вам лоповску јебем!!!
  Републици Српској је потребна нова странка, то је сигурно, а да ли ће се она звати СНС или како год да је назовемо није битно, битно је да ови лопови (СНСД и СДС) оду са политичке сцене који годинама малтретирају народ и држе на ивици пропасти.
  Само вјешати багру!

 5. Читајући коментар што га написа NOIR једини закључак би био да је он толико интелигентан и паметан и образован да су мало двије ноге за ту његову главу.

 6. НОИР
  „Шукало је можда и био некада у СДС али било их је и пола из садашњег СНСД“

  То ја управо и причам, зло је потекло из СДС-а и узело маха тако што се развило као СНСД.

  Потребна је странка која неће примати у своје редове говна из СДС-а и СНСД-а или у најмању руку да прима веома мали број и то неопогањених овим сектама.
  Када се таква појави потписујем приступницу одмах.

 7. Не треба ниједна нова странка,ни постојеће не могу попунити места добрим кадровима…

  Потребна је већа партиципација грађана у политичком животу како кроз формирање грађанских опција тако и кроз транспарентнији рад институција.

 8. ДС је на крају 2008.године када је формирао владу имао подршку од 48%, без овог циркуса који прави СНС.
  Ова подршка је бланко-подршка јер ова влада код својих гласача има још кредита. Али слиједе поскуплјенја струје, гаса, па ћемо видјети на пролјеће када народ истроши залихе преко зиме.

 9. „поскуплјенја“ 😮

  Кад се крезуба сподоба докопа тастатуре…а мозак у даниној буЉи!B-)
  Је ли ово нека нова латино-ћирилица?? Е јбт. сунце шта све неће човјек овдје прочитати!?

 10. Mr Biggy, 27.12.2012. 13:43:55
  Заиста немам живаца са вама црвеним усташама полемисати, једноставно напуши ми се, као и твоја мама у деведесетим.

  Пошто стиже нова година, желим црвеној багри све најгоре!

 11. Pred lokalne izbore u mojoj opštini je gostovao Mladen Bosić i na mitingu se pozivao na Aleksandra Vučića i nekoliko puta spominjao njegovo ime…glasači su mogli steći utisak da naprednjaci iz Srbije podržavaju SDS. Ne smije se dozvoliti Bosiću da ovako manipuliše..Naši naprednjaci su stvarno ludi ako ne iskoriste ovakvu priliku i ovoliku popularnost Vučića.

 12. Босић је обична јајара и спреман на свакакве лажи, њему не вриједи и Путин лично да га подржи, као и остала говна из СДС-а.
  Не дао Бог да они дођу на влас, па то би било сјаши Курта да узјаше Мурта.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *