Ангела Меркел у Кини: Апсолутно смо вољни да ојачамо евро

Њемачки канцелар Ангела Меркел изјавила је данас током разговора са кинеским премијером Вен Ђијабаом о кризи у еврозони да постоји апсолутна “политичка воља” да се ојача евро. “Рекла сам кинеском премијеру да се тренутно спроводе бројне реформе и да постоји апсолутна политичка воља да се евро поново претвори у снажну валуту”, рекла је Меркелова након […]

четвртак, август 30, 2012 / 12:29

Њемачки канцелар Ангела Меркел изјавила је данас током разговора са кинеским премијером Вен Ђијабаом о кризи у еврозони да постоји апсолутна “политичка воља” да се ојача евро.

“Рекла сам кинеском премијеру да се тренутно спроводе бројне реформе и да постоји апсолутна политичка воља да се евро поново претвори у снажну валуту”, рекла је Меркелова након састанка са кинеским премијером.

Он је на заједничкој конференцији за новинаре рекао да су му коментари њемачког канцелара о евру пружили поновна увјерења и најавио је да ће Кина наставити да инвестира, али је упозорио да пут ка опоравку неће бити тако лак.

Према његовим ријечима, Кина је увијек имала повјерења у еврозону и да их радује то што европске земље више користе кинеску валуту у трговинским и економским трансакцијама.

У пратњи Меркелове у посјету Кини налази се до сада највећа њемачка делегација са више од стотину чланова.

Извори наводе да је планирано да двије стране потпишу осам званичних споразума и неколико пословних договора.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *