Амерички предсједник се сјетио да постоји међународно право

Амерички предсједник Барак Обама рекао је руском колеги Владимиру Путину да је Русија прекршила међународно право слањем трупа у Украјину. У телефонском разговору који је трајао 90 минута Обама је апеловао на Путина да повуче снаге са Крима. Обама је рекао да је "мирно директно ангажовање" са украјинском владом и међународним посредничким тијелима најбољи начин […]

недеља, март 2, 2014 / 10:25

Амерички предсједник Барак Обама рекао је руском колеги Владимиру Путину да је Русија прекршила међународно право слањем трупа у Украјину.

У телефонском разговору који је трајао 90 минута Обама је апеловао на Путина да повуче снаге са Крима.

Обама је рекао да је "мирно директно ангажовање" са украјинском владом и међународним посредничким тијелима најбољи начин да се ријеше питања од забринутости.

"Обама је изразио је дубоку забринутост због руског кршења украјинског суверенитета и територијалног интегритета", саопштено је из Бијеле куће.

У саопштењу се додаје да Путинове акције представљају кршење обавеза Русије у оквиру Повеље УН и споразума о војној бази из 1997. године са Украјином.

Путин је одговорио да Москва задржава право да штити своје интересе и интересе особа која говоре руски језик у Украјини, саопштено је из Кремља.

У међувремену, Канада је опозвала амбасадора у Москви на консултације.
Канадски премијер Стивен Харпер рекао је да ће суспендовати припреме Канаде за Самит Г8 у Сочију у јуну.0 КОМЕНТАРА

  1. Gdje je bilo Medjunarodno pravo od Vijetnama pa do danas??? Kad ste bombardovali SRJugoslaviju tj. Srbiju i Crnu Goru tad niste pitali za Medjunarodno pravo i Zenevsku konvenciju nego ste gradove gadjali bombama sa osiromasenim uranijumom??? Gdje je pravda u Iraku, Libiji, Egiptu, Siriji, UKRAJINI????? Gdje je bila pravda kad ste bombardovali Srbe u Bosni! Ali smo mi bili tvrd orah koji se ne da slomiti!!! Zivjela REPUBLIKA SRPSKA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *