Амерички обавјештајац: Руси имају понајбољу ПВО

Бивши шеф обавјештајне службе Војно-ваздушних снага САД Дејвид Дептула упозорава да Руси имају један од најбољих система противваздушне обране на планети. "Руски вијесник" саставио је листу најбољих руских средстава противваздушне одбране, а при врху је противваздушни ракетни комплекс: "Игла-С", чији је домет шест хиљада метара, и који погађа циљеве до 3,5 километара висине. "Иглу-С" готово […]

недеља, мај 18, 2014 / 12:20

Бивши шеф обавјештајне службе Војно-ваздушних снага САД Дејвид Дептула упозорава да Руси имају један од најбољих система противваздушне обране на планети.

"Руски вијесник" саставио је листу најбољих руских средстава противваздушне одбране, а при врху је противваздушни ракетни комплекс: "Игла-С", чији је домет шест хиљада метара, и који погађа циљеве до 3,5 километара висине.

"Иглу-С" готово да не могу открити средства обавјештајне службе и врло је прецизна. Према мишљењу многих стручњака, тај преносни ракетни комплекс превазилази све такве комплексе у свијету.

Ту је и "С-300 ВМ Антеј-2500", који погађа аеродинамичке циљеве до 200 километара, балистичке до 40 километара, а висина погађања је до 30 километара.

Најсавршенији савремени руски противваздушни ракетно-топовски комплекс је "Панцир С-1". Домет погађања је до 20 километара, а висина погађања до 15 километара.

Он је предвиђен за покривање цивилних и војних објеката /укључујући комплексе противвазушне одбране великог домета/ од свих савремених и најновијих средстава ваздушног напада.

"Панцир" скида било који циљ – од хеликоптера до авиона. Стручњаци сматрају да не постоји још један такав уређај у свијету.

Најновији систем противвазушне одбране Русије је "РС С-400 Тријумф". Његов домет откривања циља је 600 километара.

Аеродинамичке циљеве погађа до 400 километара, балистички циљеве – до 60 километара, а висина погађања до 27 километара.

Посебно је убитачн најновији систем противракетне обране: "РС С-500".

То је нова генерација противвазудшних ракетних система у којима се примјењује принцип одвојеног погађања балистичких и аеродинамичких циљева.

Основни задатк му је борба са балистичким ракетама средњег домета и међуконтитенталним балистичким ракетама.

"С-500" налази се у стадију разраде и већ у 2017. може бити уведен у наоружање Русије.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *