Ал Каида преузела одговорност за серију напада у Ираку

У саопштењу објављеном на Интернет форумима џихадиста, ирачки огранак терористичке организације Ал Каида преузео је данас одговорност за серију напада у којима је јуче погинуло 56, а рањено више од 220 људи. „Оно што сте јуче добили била је прва фаза после које ће, уз Божју вољу, услиједити освета за оне које сте погубили”, наведено […]

среда, март 20, 2013 / 10:15

У саопштењу објављеном на Интернет форумима џихадиста, ирачки огранак терористичке организације Ал Каида преузео је данас одговорност за серију напада у којима је јуче погинуло 56, а рањено више од 220 људи.

„Оно што сте јуче добили била је прва фаза после које ће, уз Божју вољу, услиједити освета за оне које сте погубили”, наведено је у саопштењу Исламске државе Ирака које преноси АФП.

У Ираку је јуче одјекнуло најмање 20 експлозија и било је више пуцњава -највише у шиитским дијеловима Багдада у јутарњем шпицу.

Исламска држава Ирака је у саопштењу поручила да су јучерашњи напади „брзи одговор” на изјаву ирачког министра правде који је у понедељак рекао да „ништа” неће спријечити Ирак да спроводи егзекуције.

У Ираку је прошле године погубљено најмање 120 људи, а извршено је и неколико масовних егзекуција -у једној од њих само у току једног дана убијена је 21 особа.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *