Аксјонов: Референдум на Криму можда и прије 30. марта

Референдум о статусу Крима може бити одржан и прије 30. марта, саопштио је премијер Аутономне Републике Крим Сергеј Аксјонов. Он је на конференцији за новинаре у Симферопољу казао да ће одлука о датуму бити донесена после анализе резултата истраживања јавног мнијења. Припреме за референдум су у току, а после вечерашњег састанка радне групе биће саопштено […]

уторак, март 4, 2014 / 13:33

Референдум о статусу Крима може бити одржан и прије 30. марта, саопштио је премијер Аутономне Републике Крим Сергеј Аксјонов.

Он је на конференцији за новинаре у Симферопољу казао да ће одлука о датуму бити донесена после анализе резултата истраживања јавног мнијења.

Припреме за референдум су у току, а после вечерашњег састанка радне групе биће саопштено више информација, додао је Аксјонов, пренио је Итар-Тас с.

Премијер Крима је истакао да републичка влада доноси одлуке на основу мишљења и потреба становништва тог полуострва, а не Кијева.

Коментаришући гласине о могућем обустављању снабдевања струјом и водом, Аксјонов је рекао да за то нема економских разлога пошто Крим нема дуговања према украјинским снабдјевачима.

Он је, међутим, нагласио да републичко Министарство енергетике припрема план за снабдјевање „за случај саботаже”.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *