Ако може тзв. Косово и Српска треба пријем у УЕФА

Република Српска сада има пуно право да тражи исто што и самопроглашено Косово у УЕФА и по истом поступку да добије пуноправни статус у тој организацији, изјавио је прослављени фудбалски тренер Љупко Петровић. "Било би лепо да неки јак савез стане иза ове идеје, осим ако једни аршини не важе за Србе, а други за […]

четвртак, мај 5, 2016 / 13:38

Република Српска сада има пуно право да тражи исто што и самопроглашено Косово у УЕФА и по истом поступку да добије пуноправни статус у тој организацији, изјавио је прослављени фудбалски тренер Љупко Петровић.

"Било би лепо да неки јак савез стане иза ове идеје, осим ако једни аршини не важе за Србе, а други за Албанце", рекао је за "Курир" Петровић, који је са "Црвеном звездом" 1991. године освојио Куп шампиона.

Генерални секретар Фудбалског савеза Републике Српске Родобљуб Петковић изјавио је да прича у вези са пријемом самопроглашеног Косова у УЕФА још није дефинитивна, јер је Фудбалски савез Србије /ФСС/ најавио жалбу суду у Лозани.

Петковић је истакао да је УЕФА пријемом самопроглашеног Косова прекршила свој статут, а да је Фудбалски савез Републике Српске протеклих година био њен талац.

"Ми смо хтјели да играмо пријатељске утакмице као што то раде селекције Баскије, Каталоније, Андалузије. Нису нам дозволили јер нам се спочитавало да нисмо међународно признати, што није тачно. Када суд у Лозани донесе пресуду, онда ћемо моћи да разговарамо о импликацијама њихове одлуке. Истрајаћемо на утакмици са Србијом и другим `А` селекцијама, сигурно", додао је Петковић.

Фудбалски савез самопроглашеног Косова примљен је прије два дана у чланство Европске фудбалске уније /УЕФА/, послије тајног гласања на конгресу у Будимпешти. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *