Ако је папа Франсиско Аргентинац, онда је Бог Бразилац

Бразилска предсједница Дилма Русеф нашалила се да, ако је папа Франсиско по националности Аргентинац, онда Бог мора да буде Бразилац, пренијела је италијанска новинска агенција Анса. Без обзира што је, по први пут за новог поглавара Римокатоличке цркве изабран неко изван Европе, односно из Латинске Америке, многи Бразилци, становници највеће католичке земље на свијету, „осјећају […]

четвртак, март 21, 2013 / 08:06

Бразилска предсједница Дилма Русеф нашалила се да, ако је папа Франсиско по националности Аргентинац, онда Бог мора да буде Бразилац, пренијела је италијанска новинска агенција Анса.

Без обзира што је, по први пут за новог поглавара Римокатоличке цркве изабран неко изван Европе, односно из Латинске Америке, многи Бразилци, становници највеће католичке земље на свијету, „осјећају се мање важним” у односу на Аргентинце, посебно узимајући у обзир „ривалство” између двије земље.

„Ви имате папу, Аргентина заслужује честитке, али ми (Бразил) кажемо да, уколико је папа Аргентинац, онда је Бог Бразилац. Папа Франсиско говори ‘португолски’ (што је нешто између португалског и шпанског) као и ја такође“, нашалила се с новинарима бразилска предсједница, која се јуче састала са папом у Ватикану.

Британски Би-Би-Си објашњава да је избор новог поглавара католичке цркве из Аргентине изазвао „шегачење” међу корисницима друштвених мрежа у Бразилу и Аргентини.

Пошто су Бразилци „навијали” за избор надбискупа Сао Паола Одило Шерера за новог папу, посебно што се сматрао за једног од фаворита, коначни избор надбискупа Буенос Ајреса дошло је као велико изненађење, па су Бразилци убрзо „окренули своје запрепашћење у шегачење” са сусједима на друштвеним мрежама.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *