Ако је истина, баш је глуп: У стану украјинског министра 42 килограма злата

Украјинска полиција заплијенила је 42 килограма злата и 4,8 милиона долара у кешу током претреса станова бившег украјинског министра енергетике Едуарда Ставицког, саопштио је данас министар унутрашњих послова те земље Арсен Аваков. Он је рекао да су претреси спроведени поводом истраге о корупцији у сектору енергетике, јавио је Ројтерс. Аваков је на свом налогу на […]

субота, март 22, 2014 / 18:56

Украјинска полиција заплијенила је 42 килограма злата и 4,8 милиона долара у кешу током претреса станова бившег украјинског министра енергетике Едуарда Ставицког, саопштио је данас министар унутрашњих послова те земље Арсен Аваков.

Он је рекао да су претреси спроведени поводом истраге о корупцији у сектору енергетике, јавио је Ројтерс.

Аваков је на свом налогу на Фејсбуку написао да је био запрепашћен када је добио извјештај о резултатима претреса.

„Колико је неко требало да краде да би имао такав ‘ситниш’ код куће као џепарац”, написао је Аваков.

Каријера бившег министра Ставицког напредовала је у вријеме свргнутог предсједника Виктора Јануковича, а на мјесто министра енергетике постављен је у децембру 2012. године, подсјетио је Ројтерс.

Украјински медији описују га као припадника Јануковичевог блиског круга.

Украјинска полиција је јуче ухапсила још једног званичника из сектора енергетике – извршног директора државне енергетске компаније Нафтогаз, Јевгенија Бакулина, у оквиру истраге о корупцији, пренио је Ројтерс.

Верује се, додаје агенција, да је корупција у области енергетике могла да кошта украјинску државу око четири милијарде долара.

Нафтогаз је надлежан за увоз и дистрибуцију руског природног гаса у Украјину, а такође има и монопол на испоруке гаса из руског Газпрома преко Украјине до европског тржишта, подсјећа Ројтерс. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *