Aкционари покушавају спасити Технорад из Дервенте

Јуче је одржана ванредна скупштина акционара предузећа „Технорад“ а.д. Дервента, на којој је резријешен претходни и именован нови управни одбор, који ће за циљ имати спашавање и оживљавање предузећа Истовремено је отказано рочиште заказано за дан данас у Окружном привредном суду Бањалука, због болести поступајућег судиј, саопштено је из Иницијативног одбора за оснивање удружења малих акционара предузећа "Технорад" а.д. […]

четвртак, септембар 27, 2012 / 16:20

Јуче је одржана ванредна скупштина акционара предузећа „Технорад“ а.д. Дервента, на којој је резријешен претходни и именован нови управни одбор, који ће за циљ имати спашавање и оживљавање предузећа

Истовремено је отказано рочиште заказано за дан данас у Окружном привредном суду Бањалука, због болести поступајућег судиј, саопштено је из Иницијативног одбора за оснивање удружења малих акционара предузећа "Технорад" а.д. Дервента

За сутра у 12:00 часова заказана је ванредна скупштина акционара ТП "Конзум" а.д. Бањалука (просторије управе , Паскулина циглана, преко пута Медицинске електронике).

Ове активности ће подржати и Савез Удружења малих акционара Републике Српске, као и Иницијативни одбор за оснивање удружења грађана за добар амбијент
привређивања и живљења у Републици Српској ( УЗДА )

Како је уништен Технорад?

„Технорад“ а.д. Дервента је предузеће које се налазило буквално на првој борбеној линији у граду који је био најпорушенија општина Босне и Херцеговине и послије Вуковара град који је претрпио највећа разарања од свих градова и општина са простора бивше Југославије. За вријеме несретног рата ниједна од зараћених страна из фабрике није ништа изнијела , све машине и сва опрема остали су недирнути, тако да је већ ратне 1993. године „Технорад“ поново кренуо са радом.

Оно што није успио да уништи рат, за врло кратко вријеме је уништио Душанић Петар, кажу мали акционари Технорада, који Душанића оптужују.

“Купонима старе девизне штедње је купио 30% капитала предузећа, а управу је формирао на начин што је на превару заступао и мале акционаре који нити њему, нити његовом приватном предузећу „Компанија Душанић“ д.о.о. Прњавор, ни са њим повезаним лицима никада нису дали никакву пуномоћ за заступање.

Од низа кривичних дјела која је Душанић Петар (и са њим повезана лица) починио, у допису малих акционара наводе се нека :

– превара приликом заступања малих акционара (незаконите све све одлуке скупштине акционара)

– уништавање цјевовода којим је предузеће било спојено на градску топлану и незаконита изградња бензинске пумпе предузећа „Компанија Душанић“ д.о.о. Прњавор на земљишту предузећа „Технорад“ а.д. Дервента

– крађа – пљачка машина и опреме 

– проузроковање стечаја несавјесним пословањем довођење предузећа у стање стечаја

– злоупотреба лажног стечаја

– злопотреба у стечајном поступку

– злоупотреба овлашћења у привреди

– несавјесно привредно пословање

– закључивање штетних уговора

– утаја пореза и доприноса

– проузроковање неспособности предузећа да правовремено плаћа пореске обавезе

Општрније на линку
 

Документацију која се помиње у текту можете видјети у Скрибд документу

120925 uništavanje tehnorad derventa0 КОМЕНТАРА

 1. О овом ја говорим,када говорим о СДС-у…
  Локална власт СДС-а+Петар Душанић+Момчило Крајишник+Радован Караџић=Технорад

 2. Mr Biggy, 27.09.2012. 17:13:58

  Прочитај ти биги мало боље, овдје лијепо пише и немој да лажеш ко псето:

  „За вријеме несретног рата ниједна од зараћених страна из фабрике није ништа изнијела , све машине и сва опрема остали су недирнути, тако да је већ ратне 1993. године „Технорад“ поново кренуо са радом.“

  Што значи да не узимаш без потребе у та твоја шугава уста Радована који је то сачувао и покренуо производњу, а тај душанић је исти додик то је један те исти лик у огледалу!?
  По чему ти разликујеш дјеловање душанић и додика, кад се обојица фале како су у рат ишле само будале, док су они паметно ваљали робу и пљачкали редом предузећа широм Српске!

  Хоћеш да ти набројим само на Романији предузећа која је попут душанића ојадио додик и његов страначки кадар?
  Унис, КТК, Клаоница Соколац, Фамос, АЛХОС, Романија,….

 3. Не требам прочитати ни слова овог текста,знам шта се десило.

  Ко је предузеће дао Рашином штићенику Крајишнику,односно његовом штићенику Душанићу?СДС.
  Ја немам проблема са тим да је било ко ко је криминалац у СНСДу – одговара.Лопов је лопов,ма како се звао.Рашо је сигурно био лопов,а ако није,окружио се лоповима,па је зато одговоран.
  Исто ће бити са Додиком,чим се нешто докаже.

  Ако ће ти бити лакше,ти нађи по 2 Додикова лопова на једног Рашиног,а суштина ће опет бити иста.Рашо је лопов.

  И хвала што није покрао Технорад,како многа друга предузећа,за време рата,већ тек након њега.

  Најжалосније од свега,гро СДСоваца који су тада све то уништили је и даље на листама или СДСа или ДПа.

 4. Mr Biggy, 27.09.2012. 18:20:51

  Па немој из главе напамет како баби мило, дај аргумент, када су подијељене акције тог Технорада?
  Да ли их је Радован продавао малим акционарима или душанићу?
  Какво је то извртање истине зарад правдања једног доказаног лопова додика који је и покренуо такву тајкунску приватизацију, а душанић је само његова копија, то су лице и наличје додикове политике од 1998 године!

  Питај се чему је служила производња 1993 коју је покренуо Радован и нико други, јер колико знамо у Дервенти је власт 1990 добио ХДЗ!

 5. Ти си један тврдоглав човек…

  Дакле,то отприлике иде овако…ако је предузеће „преживело“ рат,а да није посве опустошено (у том случају иде директно неписменом заслужном СДСовцу у власништво,касније продаја) на чело се поставља заслужни СДСовац (које ти називаш „патриотама“).Предузеће вегетира илити стагнира,радници не добијају плате,а директори плаве коверте на којима би им позавидели и ови данас.Нешто се ради,а заправо се продаје оно што је вредно.После тога иде приватизација па то предузеће или дају корумпирани (данашњи опозиционари) за неке ситне износе странцима или у горим случајевима какав је и овај делом предузеће иде неком од крупнијих профитера какав је овај Крајишников ДушМанић.Тај је стварно нешто,он је ојадио безброј радника и предузећа,а како није имао политичку заштиту СДСа,уништио је и своје,тачније оно што је у рату добио.

  Дакле,даје се СДСовом директору,пропадање,продаја странцу или крупном СДСовом профитеру.Разумеш ли?То је зачаран круг,у конкретном случају и радња и последица крећу од једног извора.Ако нешто ти значи,он је мале акционаре превеслао до краја повратком на власт ПДП-СДСа 2001.Није их превеслао Додик,дајући ваучере.

  Ничим ја не „правдам Додика“,то нема везе с њим,овде се укршају вишеструки интереси СДСа,кроз то да су предузеће довели до краха па га предали човеку којег су,опет,они створили у рату.И ово је само 1 пример.А гро приватизације су извршили СДС и ПДП.

  „Питај се чему је служила производња 1993 коју је покренуо Радован и нико други, јер колико знамо у Дервенти је власт 1990 добио ХДЗ!“
  Ја стварно не знам шта се хтело рећи овом реченицом.Ако хоћеш да знаш шта се у међувремену десило,десило се то да је Лисица ослободио Посавину,па га војно-политички врх пензионисао.Ако још хоћеш да знаш о томе шта је СДС радио током рата препоручујем његове књиге.

  Поздрав!

 6. Mr Biggy, 27.09.2012. 21:43:30

  Ама човјече, сабери се, удахни, узми ваздух, не блебећи безвезе и не трпај жабе и бабе у исти кош!?

  Је л’ ти знаш структуру предузећа? Јел теби позната шема организације предузећа?

  Е па сад се сконцентриши да кажеш, кад су се расписале дионице тог Технорада, и када је почела њихова продаја, да нису случајно после баба сериног&додиковог пуча?
  Ја мислим да јесу и ту је крај приче, те твоје шупље, лисица, СДС, директор, овај, онај,….све то твоје брљављење нема живе везе са акцијама те фирме!

  Шта је сад ту битан Лисица? Па није војска постављала директоре предузећа 1993 !?

  Да ли си ти писмен? Ако знамо да је 1990 на последњим регуларним изборима пред рат, у Дервенти побједио ХДЗ чини ми се, онда не можеш кривити што ту и 1993 нико други није могао посредовати осим Радована и СДС-а са Пала, па шта су они тад требали да питају дервентски ХДЗ кога да поставе за директора у тада тек ослобођеној баш од тих хадезеоваца Дервенти?
  Конташ ли ти то?

  Кад ти мени препоручујеш књиге тог лисице, а ја ћу теби препоручити документарни филм, који се некад приказивао на Српској телевизији, док је она била српска, док је додик није поусташио, е на тој телевизији се често вртио потресан документарни филм, о неком момку Милану, младом војнику, који је отишао на служење ЈНА и тамо га затекао рат, касније је он доспио у службу као тенкиста баш код лисице, а паралелно са тим исјечцима од испраћаја регрута Милана, иду и снимци усташа негдје између Добоја и Дервенте који се спремају да нападну лисицину колону тенкова, јер је идиот послао тенкове у колони, касније се јавио некад уживо у програм ТВ ја мислим баш брат од тог момка што је погинуо том приликом на тенку и директно у лице рекао генералу лисици да је лисица тај дан био пијан ко будала, док је колона тенкова страдала на том неком зајебаном мјесту, заброваио сам сада како се тачно звало.

  Е тај филм више никад није приказан на ртрс од како је додик преузео власт у РС, а на крају тог филма био је телоп са именима и презименима тих усташких диверзаната, који су направили ту сачекушу за тенкове!

  Никад се више ни лисица није усудио изаћи у студио уживо, јер се вјероватно лоше осјећао после тог позива, ја сам ту емисију гледао уживо, вјероватно има још неко ко би се могао сјетити тога.

  Због таквог идиотског је понашања и превеликих жртава смијењен лисица, а не зато што је сметао СДС-у, па јбт ми смо и онако кубурили са официрским кадром током рата, а сад би неко смјењиво генерала тек тако лако.

  Зато ту прашину у очи што ти бацаш, покупи и поспи се са њом, мала је ово територија, свако сваког може да познаје, а кога сјећање добро служи, за тебе се то не би могло рећи, јер ти избјегаваш одговоре!

 7. Стварно не знам зашто ја ово теби причам,ти ово знаш боље од мене…нека се јави неко трећи,па нека ме демантује.Ствар је кристално јасна,ако само не робујеш идолима.И распад Технорада и каснији купац су недвосмислено повезани са врхом СДСа.СДС је креирао и продају и купца.Слична је прича са Трудбеником и са 1000де предузећа.Знаш ти то добро.Овде је директно умешан штићеник Момчила Крајишника,који је десна рука Радована Караџића.

  Какав ХДЗ 1993,шта бунцаш?Зна се које имао власт на територији коју су контролисали Срби?Били су то,по аутоматизму Рашини људи.Крај приче.Он их бира и одговара за них.Људи су крали,а кад би неке праве патриоте на то упозорили Рашу,били су убијани.Или пензионисани.Чињеница.

  Ово за Лисицу нема везе с везом,чиста лаж,намештаљка ЦИА плаћеника „патриоте“ Раше.Толико провидно,да је то невероватно.Још једна лаж је да човек није излазио у медије,ослободлац Посавине и највећи патриота прошлог рата,био је и политички кандидат странке СПАС,а наравно,кад је све то било актуелно СДС му сигурно није дао да се промовише и убире своје заслуге.Али ипак,остало је у народу.Може ко сваки савестан човек да ужива у пензији,за разлику од неких…лопова.

  Поздрав!

 8. Стварно ти не знаш о чему причаш? Зар код тебе не постоји смисао хронологије, кад хоћеш нешто да испиташ што се десило и што се дешава, значи полазиш од неке почетне тачке!

  Овдје су новинари потенцирали на тој 1993 ратној години, кад је систем фирме профукнционисо, а те 1993 власт у Дервенти је преузео Радован Караџић, наравно, јер је он био легални Предсједник РС и као такав био Врховни командант, а пошто се то ослобађање извршило уз употребу оружаних снага, значи његовом заслугом понајвише!

  То што се после 1998 доласком додик&баба сера и те коалиције кренуло грлом у јагоде у „приватизовање“ фирми, то је други пар цокула, или је теби и тада био крив Радован иако је био у бјекству од оних крволочних звјери на чијем челу је свакако био и додик!

  За лисицу је 100% тачно, ја сам слушао својим ушима, кад му се момак представио и рекао овим ријечима „били сте генерале тај дан пијани ко свиња, нисте знали ни шта се дешава…брат ми је погинуо због вас..санитет нисте били у стању да оспобите и пошаљете на мјесто трагедије…“

  лисица се ко курва врпољио на столици, није ништа проговорио до краја емисије и од тада га никад више моје очи нису видјеле на телевизији!

 9. У реду,све је речено.

  Ако ти мислиш да је потенцирано то да је Радован оспособио погон,а не видиш да је тај погон касније уништен па продан још једном „нуспродукту“ СДС-а ДушМанићу-у реду.Важно је шта је било 93.,а није важно што су радници остали гладни,акционари преварени,а СДСов ратни профитер богат.То је,човече,један пасус,а остали и клип од 10 минута не значе ништа.Таква је истина „патриота“,нажалост.

  Ко је ослободио,а ко покрао Дервенту и Посавину зна свако ко је био уз Лисицу на фронту,за разлику од оних који су се крили и за које је Рашо морао да интервенише да своје јунаштво не показују на првој линији.И ти си доста чуо и о Радовану и о истинском јунаку Лисици,али ти настави по свом.Џаба Додика увлачиш у ово,нема он пуно везе стим,нити је он мој идол.

  Генерал је 1991. године био на Масленичком мосту спреман да заузме Задар,кад га је ткз „Врховни комадант“ вратио назад.А рат је могао бити завршен ОДМАХ.Није ЦИА агент то хтео.Јок.Пензионисали су га јер није дао да се краде народно богатство.

  Ти нађи било какав доказ за тај монтирани акт против Генерала који није оптужен за иједан злочин,а дотад уживај у наступу Генерала из 2009. године и пажљиво послушај шта каже,кад те већ мрзи да читаш:
  http://www.youtube.com/watch?v=dG34MCdC4Ww

  Поздрав!

 10. Пробаћу да ископам негдје на нету тај документарни филм, који је додик&бабина фаланга сакрила или уништила, цијелим током тог документарног филма ишла је обрада пјесме „мој Милане кад у војску пођеш…“

  Филм се завршава језивом сценом уништених неколико тенкова и на врху куполе једног тенка је мртав Милан без ока, а посада тенка побијена, тенкове је предводио тада пуковник или шта је био славко лисица!

  Исто тако вјероватно је уништен и снимак емисије гдје у директном програму, тв-дебати, назвао неки момак лисицу и рекао то што је рекао, да је тог дана лисица био пијан ко будала!

  А што се душанића тиче, па тај нема партије ни идеје, такви људи паразитирају у свим системима, нарочито су се показали кад се додик са бабом активиро!
  Опет питам кад је душанић покупово дионице те фирме? Да није 1993? Ма дај…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *