Акција „Космодиск“: Ухапшена четири лица у Бањалуци

Бањалучка полиција је под надзором Окружног тужилаштва реализовала акцију „Космодиск“ у оквиру које је на подручју града Бањалука претресла седам локација и ухапсила четири лица, потврђено је у Центру јавне безбједности Бањалука. У акцији "Космодиск" јуче су претресени станови и пословни објекти, а претресима су присуствовали и тржишни инспектори Одјељења за инспекцијске послове Административне службе […]

петак, март 7, 2014 / 13:06

Бањалучка полиција је под надзором Окружног тужилаштва реализовала акцију „Космодиск“ у оквиру које је на подручју града Бањалука претресла седам локација и ухапсила четири лица, потврђено је у Центру јавне безбједности Бањалука.

У акцији "Космодиск" јуче су претресени станови и пословни објекти, а претресима су присуствовали и тржишни инспектори Одјељења за инспекцијске послове Административне службе града Бањалука који су предузимали мјере и радње из своје надлежности.

У претресима је пронађен доказни материјал, документација која се односи на рекламни материјал, спискови лица којима је требало бити достављена медицинска помагала "космодискови", магнетни повези, разне врсте гелова, уља, крема и других производа који нису декларисани.

Ухапшени су осумњичени да су извршили кривична дјела неовлашћена употреба туђе фирме, узорка или модела и обмањивање купаца, јер су куповали козметичке производе и медицинска помагала која су приказивана да су власништво "Космодиска".

Они су по систему случајног узорка звали грађане на подручју цијеле БиХ којима су представљали да су добитници медицинског помагала или козметичког производа, након чега су им тражили да на име достављања производа на кућну адресу уплате трошкове доставе од 25 до 37 КМ.

Осумњичени су на овај начин обмањивали купце достављањем производа који нису власништво "Космодиска", злоупотребљавајући то име.
 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *