Ajaновић: Клековача – најважнији туристички пројекат Српске

Министар трговине и туризма Републике Српске Бакир Ајановић рекао је да ће Туристички центар „Клековача“ код Дринића бити најважнији пројекат за туризам Републике Српске. "Изградња центра трајаће 12 година, биће отворена нова радна мјеста, а биће заступљене и најмодерније свјетске технологије у заштити животне средине", рекао је Ајановић новинарима у Бањалуци. Након презентације на којој […]

петак, септембар 28, 2012 / 12:53

Министар трговине и туризма Републике Српске Бакир Ајановић рекао је да ће Туристички центар „Клековача“ код Дринића бити најважнији пројекат за туризам Републике Српске.

"Изградња центра трајаће 12 година, биће отворена нова радна мјеста, а биће заступљене и најмодерније свјетске технологије у заштити животне средине", рекао је Ајановић новинарима у Бањалуци.

Након презентације на којој су инвеститори представили активности на реализацији пројекта Туристички центар "Клековача", Ајановић је истакао да ће овај центар, осим скијалишта, пружити могућност и за љетни туризам.

Герхард Малер, власник "Малер групе" која је инвеститор, рекао је да ће овај пројекат, на којем раде већ двије године, сада и конкретно бити покренут.

"Велика нам је част што можемо инвестирати у БиХ, те се надам да ћемо ускоро започети и са радовима на овом пројекту", додао је Малер.

Члан Међународне скијашке федерације и Хрватског скијашког савеза Рено Флајс рекао је да Хрватска доста очекује од овог пројекта, који ће пружити врхунску туристичку и спортску понуду за све врсте скијања и на којем ће моћи да се одржавају такмичења за све дисциплине.

"Бићемо повезани аутопутем, а у близини су и аеродроми, што овом пројекту отвара сва врата", нагласио је Флајс.

Пројектант Туристичког центра "Клековача" Спасоје Дерајић рекао је да је урађен већ велики дио посла око овог пројекта који се, како је оцијенио, налази на средини пута.

Презентацији је присуствовао предсједник Републике Српске Милорад Додик.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да ће Туристички центар "Клековача" код Дринића, када буде изграђен за 12 година, бити један од најрепрезентативнијих туристичких центара овог дијела Европе.

Влада Републике Српске дала је сагласност на закључивање оквирног споразума о развоју и изградњи ски-центра на подручју планине Клековаче у вриједности 338.000.000 евра.

Сагласност је дата на закључивање оквирног споразума између Владе Српске и међународне пословне групације "Алпин алианз пројектент винклунгс ГмбХ", бањалучког предузећа "ГБ инвест" и фирме "Лома" из Петровца.(0 КОМЕНТАРА

  1. Пре две године отвористе ски центар „Сребреник“ код Кнежева, мравињак од туриста и туризма, пре пар дана ударисте темеље ски центра на Мањачи, а ево већ ударате и на Клековачи…

    Заиста кад је „санкање“ у питању неуморни сте!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *