Ахметовић „иранска веза“ у СДА?

Како пишу сарајевски медији на јучерашњем састанку амбасадора САД-а и Велике Британије Патрика Муна и Најџела Кејсија с одлазећим министром безбједности БиХ Садиком Ахметовићем била је потпуно другачија тема разговора од оне коју у јавном саопштењу из Министарства покушава представити министар Ахметовић. Амбасадори су Ахметовићу врло прецизно ставили до знања да се тражи од њега […]

петак, август 3, 2012 / 09:55

Како пишу сарајевски медији на јучерашњем састанку амбасадора САД-а и Велике Британије Патрика Муна и Најџела Кејсија с одлазећим министром безбједности БиХ Садиком Ахметовићем била је потпуно другачија тема разговора од оне коју у јавном саопштењу из Министарства покушава представити министар Ахметовић.

Амбасадори су Ахметовићу врло прецизно ставили до знања да се тражи од њега и СДА да прекину везе с иранском обавјештајном линијом и да престане дјеловање параобавјештајних центара у СДА.

Као што је јавности познато, СДА има свој Одбор за безбједност и на његовом челу је Бакир Алиспахић, човјек с црне америчке листе, за којег се сматра да је дугогодишњи дио иранских веза у БиХ.

Члан тог контроверзног одбора је лично Ахметовић, што све врло тешко конотира и објашњава радикализам и блокаде СДА и њених појединих функционера на путу БиХ према Европској унији. Ако се зна да СДА има и паравојни Одбор за одбрану, гдје се налази и генерал Фикрет Муслимовић, који је био дио ратне линије за довођење и распоређивање муџахедина у БиХ, постаје јасно колико су у СДА везани уз "иранску линију".

Вјероватно ова димензија и није важна за међународну заједницу, јер је за њих апсолутни приоритет глобална борба против тероризма и његово елиминирање и законско санкционисање на мјестима гдје настаје, како би се превенирали терористички акти и упади на тло великих сила и држава.

На крају, врло је индикативно да је састанак трајао само петнаестак минута и да, практично, двојица амбасадора уопште нису осјећала потребу да чују Ахметовићев коментар на оно што су му казали.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *