Ахмадинеџад: Израел лажни режим са заштитом САД

Предсједник Ирана назвао је Израел „лажним режимом” са нуклеарним оружјем и заштитом САД, због чега је израелски амбасадор у УН напустио ноћашњи скуп у сједишту свјетске организације о владавини закона. Ирански предсjедник Махмуд Ахмадинеџад је, такође, оптужио САД и друге земље за злоупотребу слободе говора и неосуђивање увреде туђих вjерских осећања и „божјих пророка”, алудирајући […]

уторак, септембар 25, 2012 / 10:52

Предсједник Ирана назвао је Израел „лажним режимом” са нуклеарним оружјем и заштитом САД, због чега је израелски амбасадор у УН напустио ноћашњи скуп у сједишту свјетске организације о владавини закона.

Ирански предсjедник Махмуд Ахмадинеџад је, такође, оптужио САД и друге земље за злоупотребу слободе говора и неосуђивање увреде туђих вjерских осећања и „божјих пророка”, алудирајући на антиисламски филм који је подстакао протесте муслимана у свијету.

Ирански лидер који је позвао на уништење Израела, искористио је свој говор да критикује израелску окупацију палестинске територије и позвао је све нације да „позову на одговорност окупаторе и врате окупиране територије власницима”.

Ахмадинеџад је за неуспјех Савјета безбједности да осигура мир у свијету оптужио „дискриминаторно” право на вето које имају САД, Кина, Русија, Велика Британија и Француска.

Док се Ахмадинеџад обраћао лидерима и министрима из више од 100 земаља, израелски амбасадор у УН Рон Просор изашао је из сале Генералне скупштине УН. Америчка делегација је остала на састанку.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *