Агробанка и ИРБ оснивају Агробанку у Српској

Aгробанка у Бањалуци, коју оснивају Пољопривредна банка Aгробанка а.д. Београд и Инвестиционо-развојна банка Републике Српске почеће са радом најкасније до маја, а директор ове банке биће Aлександар Љубоја. Шеф кабинета предсједника Извршног одбора Aгробанке Београд Aлександар Марић рекао је за "Глас Српске" да је у завршној фази припрема документације за регистрацију Aгробанке у Бањалуци. "Оснивачки […]

недеља, март 20, 2011 / 13:03

Aгробанка у Бањалуци, коју оснивају Пољопривредна банка Aгробанка а.д. Београд и Инвестиционо-развојна банка Републике Српске почеће са радом најкасније до маја, а директор ове банке биће Aлександар Љубоја.

Шеф кабинета предсједника Извршног одбора Aгробанке Београд Aлександар Марић рекао је за "Глас Српске" да је у завршној фази припрема документације за регистрацију Aгробанке у Бањалуци.

"Оснивачки улог Aгробанке из Београда износиће 80 одсто, а ИРБ-а РС 20 одсто", прецизирао је Марић, додавши да ће Aгробанка у РС обављати све штедно-депозитне, кредитне, гаранцијске, те послове платног промета и електронског банкарства.

Он је нагласио да ће посебан акценат бити стављен на повезивање и сарадњу предузећа из Србије и Српске.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *