Афлек хтио сакрити да му је предак био робовласник

Холивудски глумац и редитељ Бен Афлек изјавио је да жали што је од продуцената документарне ТВ емисије затражио да искључе чињеницу да је један његов предак био робовласник. Овај податак нашао се у мноштву хакованог материјала холивудског студија „Сони” који је „Викиликс” учинио лако доступним и међу првима је доспио у јавност прије неколико дана. […]

четвртак, април 23, 2015 / 16:50

Холивудски глумац и редитељ Бен Афлек изјавио је да жали што је од продуцената документарне ТВ емисије затражио да искључе чињеницу да је један његов предак био робовласник.

Овај податак нашао се у мноштву хакованог материјала холивудског студија „Сони” који је „Викиликс” учинио лако доступним и међу првима је доспио у јавност прије неколико дана.

Афлеково поријекло истраживао је стручњак са Харварда – Хенри Луис Гејтс, познат и као водитељ ТВ емисије „Пронађи своје коријене”, која је емитована на јавном сервису Пи-Би-Ес. Циљ серијала је да познате личности сазнају нешто више о својој породичној историји.

„Нисам желио да у телевизијску емисију о мојој породици буде укључен човјек који је имао робове. Било ме је срамота. Сама помисао на то оставила ми је горак укус у устима”, навео је Афлек на својој фејсбук-страни.

„Жао ми је што нисам желио да питање ропства буде укључено у причу”, додао је глумац, редитељ и продуцент филма „Арго”, за који је награђен Оскаром за најбољи филм и добитник Оскара за сценарио филма „Добри Вил Хантинг”.

„Викиликс” је објелоданио овај Афлеков захтјев када су на свом сајту објавили више од 170.000 мејлова из „Сонија” и његових филијала широм свијета и 30.000 других докумената, које су хакери украли из холивудског студија у масивном нападу крајем прошле године.

Афлек у свом саопштењу наводи да је Гејтс имао последњу ријеч у вези са садржајем ТВ епизоде која је емитована прошле године, али да је он покушао да укаже Гејтсу које елементе из његове породичне прошлости да искористи.

Популарна холивудска звијезда, која тренутно снима нови филм „Бетмен против Супермена”, у којем тумачи лик човјека шишмиша, додао је да је претпостављао да ће аутори и продуценти ТВ серијала поштовати његову спремност да учествује у њиховој емисији и да неће укључити све оне детаље које би могле да осрамоте његову породицу.

„Иако ми се тај предак нимало не допада, драго ми је да се о том аспекту историје наше земље прича”, закључио је Афлек. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *