Вучић: До Косова ће бити равно за два, два и по мјесеца…

Предсједник Србије, Александар Вучић, казао је да улазаку ЕУ неће бити могућ без ријешеног питања граница и најавио да ће рјешење за Косово саопштити за два до два и по мјесеца.

среда, јануар 24, 2018 / 12:42

Двије деценије од завршетка ратова на простору бивше Југославије Србија има неријешене граничне спорове са скоро свим сусједним земљама са којима је некада била у заједничкој држави.

Ипак, у овом тренутку је најважније питање – да ли ће административна линија са Косовом то и остати?

Сад мало дежурних "другосрбијанаца"

"У стратегији ЕУ која ускоро треба да буде усвојена се каже да се очекује од Србије правно обавезујући споразум што је увод у коначно рјешење статуса и јасно је да ће то вјероватно захтијевати и одређену корекцију границе, тако да сад имамо једну врсту припремања терена", казао је Марко Савковић из Београдског фонда за политичку изузетност.

ЕУ не жели да увози билатералне проблеме објашњавају у европском покрету. А најмање лоше рјешење косовског проблема најављује српски предсједник.

"Нема добрих рјешења, добра рјешења за Косово су одавно потрошена и само нам остаје да бирамо неко најмање лоше, а најмање лоше рјешење је нормализација односа без признавања, јер нам признавање нико не тражи", истиче Сузана Грубјешић из Европског покрета.

Предсједник Србије, Александар Вучић најавио је и да ће свој суд дати и грађани – на референдуму.

"Прво да видимо шта би било питање, колико би трајала дебата… Ја сам за референдум али је потребно да буде посљедица једне шире расправе", наводи аналитичар Бранко Радун.



Оставите одговор