Британски амбасадор против Уставног суда БиХ

Замислите ситуацију у којој Младен Иванић или Милорад Додик примају овог истог типа, а иза леђа им је двоглави орао?

понедељак, јануар 22, 2018 / 16:21

Какве ли би се све завјере и сплетке десиле, у случају да би уопште пристао да сједне, ако већ као странац није упућен од неког ефбиховског протоколисте или преводиоца да то не би било у реду?

Уколико би сјео (к’о будали шамар) онда би медији из Ефбиха зајахали на тај преступ, таман као да се сликао са трбушастим љубитељима теретана и мрзитељима једначења сугласника по звучности, као што се десило за фамозну "Србску част".

Због чега британски велепосланик има и времена и воље да реагује на 9. јануар и слична питања, а на Изетбеговићеве декорације не?

Колонијална институција која се лажно представља као Уставни суд БиХ, нашла је да су грб и химна српског народа увредљиви за друга два народа. А затим и Уставни суд РС.

Судили су по наметнутим амандманима од стране једног човјека (високи представник) на уставе сва три нивоа. Не одговарају конститутивности и свим народима. Исто је нађено и за љиљан и шаховницу Муслиманско-хрватске федерације из Вашингтона 1994. године, само што они никад не направише нову заставу и химну, као што се Српска обрукала. И њене општине и градови?Но, ништа од тога. Сједи Бакир, сједи и Едвард. Шаљу они саопштење. Фергусон је, биће, трактор што вози избјеглице из Крајине.

Акцизе и изборни закон нису унутрашња питања?

Члан Предсједништва Босне и Херцеговине Бакир Изетбеговић примио амбасадора Велике Британије Едварда Фергусона

На састанку је истакнут значај усвајања Закона о измјенама и допунама Закона о акцизама у БиХ и његов позитиван утицај на даљи економски развој у Босни и Херцеговини.

Разговарано је и о завршетку процеса усвајања буџета на свим нивоима власти, са посебним освртом на развојни програм буџета Федерације БиХ. Такође је констатован значајан напредак у испуњавању Талинског услова за активирање Акционог плана за чланство БиХ у НАТО-у.

Амбасадор Велике Британије информисао је члана Предсједништва Бакира Изетбеговића о оквирном програму Самита Берлинског процеса, који ће бити одржан у јулу ове године у Лондону.

Размијењена су и мишљења у вези са процесом изналажења рјешења за измјене Изборног закона БиХ, при чему је Изетбеговић поновио свој ранији став да је у изборним процесима неопходно обезбиједити равноправност свих народа и грађана, на цјелокупној територији Босне и Херцеговине.

Изетбеговић је такође нагласио да је за измјене изборног законодавства неопходно обезбиједити консензус свих парламентарних политичких партија, без обзира јесу ли тренутно у позицији или опозицији, јер се ради о питањима која се тичу свих политичких опција и свих грађана Босне и Херцеговине.



9 КОМЕНТАРА

  1. То су српска посла. По налогу неких европских покварењака, ми ко највећи јадови,полтрони и кукавице скидамо православне крстове са грбова општина, укидамо грб Немањића, укидамо химну “Боже правде“ а ови наши срећковићи напишу неку химну коју нико не зна. Кад свира “Републико Српска “ сви ћуте, кад свира “Боже правде“ скоро сви пјевају. Наша власт и наша опозиција су “велики чувари“ српске традиције, културе, језика, писма,обичаја.

    1. Тодоре,
      Није ли наслов химне „Моја Република“? Настала је некако у исто вријеме када је слоган СНСД-а био „Моја кућа“ или нешта слично томе. Тиме је све речено. Чија је а чија није Р.С. (оваква каква сада јесте).

  2. Eh, zasto mi je ovaj tekst inspirativan ? Ne znam stvaarno…

    1. Nova realnost: Prihvatiti realnost da je ovo realnost, i da je jedino realno, realno sagledati stvari.

    2.Slaviti gubitak Kosova, narednih petsto godina, kao našu najveću diplomatsku pobedu.

    3. Promocija knjige Atifete Jahjage u Beogradu – knjiga je o tome kako su Srbi silovali Albanke i o drugim užasnim zločinima „zemlje koja je počinila zastrašujuće zločine“.

    4. Dani kosovske kulture u Domu omladine.

    5. Zverstva u „Žutoj kući“ u srpskim medijima se više ne pominju.

    6. Najavljeno moguće otvaranje još dva poglavlja za pristupanje EU, koja, inače, ne namerava da u dogledno vreme proširuje svoje članstvo.

    7. EU insistira da se što pre počne sa izgradnjom auto-puta Beograd – Tirana koji je od velikog značaja za Albaniju, Kosovo i NATO, a o značaju za Srbiju, raspravljaće buduće generacije.

    8. Aktuelna politička mantra: Budućnost koja se pravi bez obzira na prošlost. Politička korektnost čitave javne scene.

    9. Evropa nema alternativu.

    10. Velika Albanija je realnost. Velika Albanija nema alternativu.

    11.Srbija da bude srećna što Albanci još uvek ne nameravaju da uzmu i Niš.

    12.Otvaranje dijaloga o promeni Ustava Republike Srbije zbog Kosova.

    13. Strani ambasadori zvezde naslovnih strana, vaspitavaju Srbiju.

    14. Nemački šef diplomatije Zigmar Gabriel, prilikom nedavne posete Beogradu, imao primedbu i na bilbord koji je video na putu od aerodroma do grada – na bilbordu piše „Partnerstvo za budućnost“ a reklama je za NIS i „Gasprom“. Rusi da se sklone.

    15.Nemačka traži da se u Šumaricama podigne spomen-ploča okupatorskim vojnicima iz Prvog i Drugog svetskog rata.

    16.U srpskim medijima sintagma srpski rodoljubi sve češće se stavlja pod znake navodnika.

    17. Masovna proizvodnja fašista i desničara – svako ko se usprotivi željama Velikog brata da se zaključak da su Srbi zločinci i agresori uči i u osnovnoj školi, može biti etiketiran.

    18. Uranijum nije toliko štetan, koliko je bio za naše dobro.

    19. Zločini prema Srbima sve češće se nazivaju navodnim.

    20. NATO lobisti sve veće estradne zvezde.

    21. Tabloidi bez ikakve ograde na naslovnim stranama objavljuju psovke.

    22. Rijaliti šou program koji promoviše Sodomu i Gomoru, najgledaniji program.

    23. Internet i društvene mreže su neprikosnoveno sredstvo hajke, blaćenja i ponižavanja, što se ovde smatra političkom borbom.

    24. Kritičari Soroša su teoretičari zavere, država veoma blagonaklona prema ovom filantropu.

    25. Opozicija razjedinjena i slaba, mladi odlaze iz zemlje.

    26. Vlast slavi sve svoje pobede.

    Nemam više šta da kažem.

    http://www.mirjanabm.com

    VESTI IZ RUBRIKE

  3. Mada realno gledano ovaj tekst je bolji:

    U zemljama srećnijim od naše, na naslovnim stranama novina nalaze se njihove zvezde, pevači, glumci, sportisti, zatim tamošnji političari, zatim ličnosti iz drugih zemalja koje su označene kao neprijatelji, i zatim poneki pripadnik sirotinjske klase koji je šokirao svet svojom tragedijom, izumom ili dobitkom na lutriji.

    Ali u nesrećnoj zemlji, kakva je naša, ispostavlja se da su glavne zvezde ambasadori drugih zemalja, koji slobodno i raznovrsno, a najčešće i uz gromoglasni aplauz ovdašnje javnosti, uređuju naša posla. I to se ovde smatra normalnim – da strane diplomate budu na naslovnim stranama, da daju intervjue, da budu glavne zvezde ne samo na političkim skupovima i na zvaničnim političkim sastajanjima, nego i na premijerama, koncertima i izložbama. Možda, doduše, ovi koje šalju u ovu našu malu Srbiju mnogo vole i umetnost, i kafane i demokratiju, a i ovdašnje medije, možda im je važno da postanu slavni i bitni, ako nigde drugde, onda bar ovde, gde se slava i bitnost mere količinom bliceva koji sevaju ka vašem licu i kvadratnim centimetrima prostora koje nečija persona zauzima na novinskoj hartiji. I, njima se nema šta zameriti, jer ti ljudi samo izlaze u susret nama, susretljivim domaćinima.

Оставите одговор