Никола Тесла слетио у Маховљане

Представици највишег менаџмента АД Аеродрома Никола Тесла Београд на челу са в.д. генералним директором Сашом Влаисављевићем боравили су данас у Бања Луци, где су се састали са министром саобраћаја и веза Републике Српске Неђом Трнинићем, након чега су обишли бањалучки аеродром.

понедељак, јануар 22, 2018 / 19:27

Циљ посете био је унапређење сарадње београдског и бањалучког аеродрома и помоћ приликом развоја авио-саобраћаја у региону.

Делегацију Аеродрома Никола Тесла чинили су и извршни директор Раша Ристивојевић, директорка Инвестиција и развоја Ана Калуђеровић, директор Обезбеђивања Владимир Мићић, директор Технике Драган Димитријевић, директор Комерцијалног пословања и маркетинга Миодраг Мирковић.

Са в.д. генералним директором Аеродрома Бања Лука Душком Ковачевићем, менаџмент Аеродрома Никола Тесла разговарао је о могућностима проширивања сарадње са техничког на комерцијални ниво. Представници оба аеродрома састали су се и са представницима Туристичке организације Бања Луке и Туристичке организације Републике Српске како би разговарали о увођењу нових авио-линија са бањалучког аеродрома, о имплементацији Протокола о сарадњи два аеродрома, туристичким тенденцијама у региону.

Изјава в.д. генералног директора Аеродрома Бања Лука Душка Ковачевића:

"Са Аеродромом Никола Тесла имамо одличну сарадњу, како у имплементацији постојећег Протокола о сарадњи, тако и у отварању нових тема које би унапредиле пословање нашег аеродрома. Аеродром Никола Тесла је свакако водећи у региону, много тога можемо усвојити како бисмо ишли у корак са ваздухопловним трендовима."

В.д.генералног директора АД Аеродром Никола Тесла Београд Саша Влаисављевић изјавио је:

"Драго ми је што смо опет на бањалучком аеродрому и што смо у прилици да развијамо и унапређујемо сарадњу која интензивно постоји већ неколико година.

До сада, наша сарадња заснивала се на техничкој помоћи коју су пружале стручне службе Аеродрома Никола Тесла својим бањалучким колегама. Наши запослени у оперативним службама, уз помоћ машина и опреме којом располажемо, извршили су грађевинске радове на полетно-слетној стази Аеродрома у Бања Луци. Донирали смо транспортни систем пртљага за долазеће путнике, док смо њихов стари транспортни систем потпуно ремонтовали и осавременили. Осим сарадње на техничком плану, наш Центар за стручно оспособљавање организовао је неколико обука у области обављања послова у земаљском опслуживању.

Сада желимо да обогатимо нашу сарадњу и у другим областима и да пружимо снажну подршку руководству Аеродрома Бања Лука. Намера нам је донирамо металдетекторска врата, али желимо и да почнемо сарадњу у области комерцијалног пословања односно стварања могућности за успостављање нових летова из вашег града. Надамо се да ће активности које планирамо као што су помоћ приликом преговора са авио-превозницима, одласци на конференције које се баве развојем нових линија, обрада података у вези опслужног подручја, дијаспоре, дестинација, као и сарадња на развоју плана стимулација, помоћи да унапредимо авио-саобраћај у региону.

Резултат којем тежимо је отварање најмање три до пет линија у наредне две године, са минимално две фреквенције недељно према Западној Европи. Очекујемо оквирно око 100.000 путника са бањалучког аеродрома у 2019. години.

У години за нама, Аеродром Никола Тесла услужио је први пут у историји, више од 5,3 милиона путника, док је превоз робе и поште увећан 40% у односу на 2016. годину. Пратећи раст броја путника, Аеродром Никола Тесла је, у периоду од 2014. до 2017, уложио готово 6 милијарди динара у инфраструктурна унапређења, чиме је капацитет повећан са 5,5 на око 7,5 милиона путника годишње.

Аеродром Никола Тесла, као важно европско чвориште саобраћајне мреже, данас је савремена ваздушна лука, о чијем потенцијалу, говори и константан раст броја путника".



Оставите одговор