Почело друго полугодиште: Министарство јавља, Дане честита

Према информацијама које су школе доставиле Министарству просвјете и културе, данас је почела настава у другом полугодишту школске 2017/2018. године у 187 основних и 93 средње школе у Републици Српској.

понедељак, јануар 22, 2018 / 13:35

 Министар просвјете и културе Републике Српске др Дане Малешевић упутио је свим школама честитку у којој се наводи:

"Поводом почетка наставе у другом полугодишту школске 2017/2018. године, свим ученицима у Републици Српској, руководству школа те наставном и ваннаставном особљу упућујем најљепше честитке и жеље за успјешан рад".

Он је додао да се нада да су сви зимски распуст искористили за предах од школских обавеза и припрему за задатке које доноси други дио школске године.

"У складу са Законом о основном васпитању и образовању, очекујем од основних школа да интензивније прате интересовања и склоности ученика и да ученик буде активни субјект васпитно-образовног процеса. Вјерујем да ће мотивација ученика бити знатно повећана већом примјеном информационих технологија у настави јер су такви часови ученицима занимљивији", истакао је министар Малешевић у честитки.

Он је најавио да би ускоро требао бити усвојен Закон о средњем образовању и васпитању који ће створити правне претпоставке за реформу у средњем стручном образовању.

"Средње стручно образовање има кључну улогу у развијању људских ресурса, с циљем постизања привредног раста и запошљавања, и стога оно мора оспособити појединца за посједовање квалитетних знања, вјештина и компетенција потребних тржишту рада односно привреди", поручио је министар Малешевић.

Према његовим ријечима, опредјељење Министарства просвјете и културе је стварање бољих услова за рад у свим школама и квалитет васпитно-образовног процеса.

"На том важном путу наставници и стручни сарадници су важна карика, стога је њихово усавршавање један од наших најважнијих задатака у наредном периоду", нагласио је министар Малешевић.

Он је пожелио свим ученицима да искористе друго полугодиште као нову прилику да остваре жељени успјех а ученицима завршних разреда да изаберу будуће занимање које ће им по стицању дипломе омогућити запослење.

Прољећни распуст траје од понедјељка, 2. априла до петка, 6. априла 2018. године.

Настава у другом полугодишту завршава се најкасније у петак, 22. јуна, а за ученике завршног разреда основне школе најкасније у петак, 8. јуна 2018. године.

У средњим школама, настава се завршава 14. јуна, осим за ученике завршних разреда којима се настава завршава 17. маја 2018. године. Ученици умјетничких школа наставу завршавају 7. јуна, осим матураната којима се настава завршава 24. маја 2018. године.



Оставите одговор