Шовинизам у служби партије Мила Ђукановића

Државна телевизија Црне Горе преноси најзапаљивије изјаве челника ДПС, који се на велика звона обрачунавају са политичким неистомишљеницима, при чему је четништво централни појам зла.

недеља, јануар 21, 2018 / 19:38

Из партије оног ко је деведесетих био поносан на "српско поријекло и црногорску државност", данас којекакви Љамовићи користе израз "четник" као нешто што нема везе са "српским поријеклом", већ је дошло директно из паралелне димензије свечовјечанског зла. Док је НАТО кључни појам његове аргументације, српски политичари су "четничке војводе".

А све уредно преноси тзв. РТВ Црне Горе:

У Улцињу се не може побиједити на јаслама четничке идеологије, поручио је кандидат за одборника листе ДПС-а на локалним изборима у том граду, Арјан Љамовић.

Он је то саопштио у одговору лидеру Грађанског покрета УРА, Дритану Абазовићу, који је јутрос оцијенио да предсједник ДПС-а, Мило Ђукановић, намеће нове подјеле.

"Дритан Абазовић, увијек спреман и оран за сарадњу са најекстреминијим елементима назадне четничке идеологије, уплашио се да ће на изборима у Улцињу проћи онако како заслужује – као губитник у родном граду. Знамо да није пријатан тај осјећај, да ствара панику и нелагоду, али о томе је Абазовић требало да помисли сваки пут када је широм отворених руку трчао у загрљај Андрије Мандића, Милана Кнежевића, Алексе Бечића и њима сличних", саопштио је Љамовић.

Он је казао да је Абазовић о томе требало да мисли када је правио коалицију са Демократским фронтом.

"Или када је прије пар мјесеци правио заједнички перформанс у Даниловграду са странком Милана Кнежевића. Требало је да мисли на Улцињ када је, да би се домогао мрвица привилегија, у приморским градовима дозволио да буде приљепак четничком војводи Андрији Мандићу. На крају, али најважније, требало је да мисли на Улцињ током оне двије године када је чинио локалну власт и није учинио апсолутно ништа за свој родни град. На Улцињ је требало да мисли и када је у Алекси Бечићу, бившем портпаролу СНП, видио политичког узора и идола и почео реторички и физички да га имитира, заборавивши на идеологију из које је овај потекао: Седми батаљон, прогон Албанаца које је ова злослутна јединица спроводила или клерикално – четничке демонстрације против признања Косова", рекао је Љамовић.

Казао је и да је Абазовић потцијенио Улцињанке и Улцињане "ако мисли да су заборавили како је одбио да дође у Скупштину и гласа за улазак Црне Горе у НАТО, војног савеза који је гарант безбједности и сигурности државе".

"Разумијемо ове Абазовићеве страхове, јер заступајући све супротно од онога што је интерес Улциња и његових грађана, и суграђанима је показао шта је стварни циљ његове политике", казао је Љамовић.



1 КОМЕНТАР

  1. Неко рече не знају шта раде зато Боже опрости им и дај разума кад једног дана открију болну истину да ударају на свог брата и рођака ради караткорочне издајничке и себично интересне политике власти у Црној Гори.

Оставите одговор