Милица партију не мијења, али ћуд свакако

Посланик СНСД у Представничком дому парламента БиХ Милица Марковић очигледно зaборавља како је у вријеме ванредних предсједничких избора 2007. године уживо у тв програм зазивала моћ "међународне заједнице".

петак, јануар 19, 2018 / 16:41

Наиме, у програму БН ТВ у поменуто вријеме, залажући се за данас заборављеног Рајка Кузмановића, рекла је како је Огњен Тадић великосрпски националиста и радикал којег неће прихватити (погодите ко) –  "међународна заједница".

Но, то јој не смета да данас изјави како је "највећа мрља на лицу Републике Српске то што је у заједничким институцијама БиХ представљају људи попут класичног српског аутошовинисте Игора Црнатка, који својим понашањем покушава да шамара Српску, додворавајући се на тај начин политичком Сарајеву и неким (пазите сад) западним амбасадама".

Биће да је Милица амнезичних трепавица. Свега десетак година довољно је за зближавање њених политичких ставова са Тадићивим. Који је, што је сад друга прича, опет до сада промијенио странку.

Фронал.СРБ је потпун и поштен медиј, па ево шта је још рекла:

"Такозвани ‘босански’ шеф дипломатије Игор Црнадак, у ријетким тренуцима кад се не проводи по свијету о трошку буџета, измишља ‘мрље’ на лицу Републике Српске, не схватајући да је ‘мрља’ управо он који својим спиновањем у домаћој и међународној јавности и покушајем милитаризације Републике Српске наноси јој највећу штету, иако би требало да је представља и штити", истакла је Марковићева у изјави, а коме другом, него Срни.

Она је подсјетила да Црнадак, "политичка штеточина" са дипломатским пасошем БиХ, годинама на састанцима у иностранству говори против институција Републике Српске, истовремено бранећи заједничке институције БиХ, у којима не функционише ништа.

"Република Српска ће се велике мрље ријешити тек када Црнадак престане да буде ‘босански’ министар, сјети се одакле је на то мјесто дошао и врати у оквире реалних могућности свог политичког дјеловања, а то је ниво мање локалне заједнице, одакле ће и штета коју прави по Српску бити мања", закључила је Марковићева.

Министар иностраних послова у Савјету министара Игор Црнадак оцијенио је раније да "слике са сумњивим типовима које су отишле из Бањалуке, нажалост, представљају нову мрљу на међународном имиџу Републике Српске", за коју су поново заслужни СНСД и власт у Српској.



2 КОМЕНТАРА

Оставите одговор