Писменост министарства: Кад не знаш како се пише, а ти препиши латиницом

Данас је Министарство пољопривреде баш вриједно у слању саопштења. У једном од три, крије се нови прилог буџетски финансираном нераду и неписмености.

среда, јануар 17, 2018 / 23:30

Фронтал.СРБ, кад стигне и ако ко има да чује, указује на потпуну незаинтересованост државних институција за азбукоубиство које је у току. Куда и зашто води синдром "латиничења", знамо већ одавно. Слиједе три недирнута саопштења, а све за паре пореских обвезника.

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске проф. др Стево Мирјанић, са сарадницима из ресора водопривреде, одржао је данас састанак са представницима Јавне установе "Воде Српске", те надзорног органа из шпанског конзорцијума "Ептис", а у вези са пројектом "Рехабилитација црпних станица".

Овај пројекат се финансира средствима Европске инвестиционе банке, а вриједност пројекта износи око 9,3 милиона КМ.

Уговор о извођењу радова је потписан између ЈУ "Воде Српске" и шпанске компаније "OCIDE CONSTRUCTION" у марту 2017. године, а период извођења радова је двије године.

На састанку су разматрани наредни кораци који би допринијели бољој динамици пројекта.

Стигло се сјести и са савезима удружења

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске у потпуности подржава напоре Савеза удружења пољопривредних произвођача Републике Српске у дијелу који се односи на уређење спољнотрговинског пословања и заштите домаће производње, те с тим у вези позивамо све надлежне институције на нивоу БиХ да предузму све прописане мјере уређења ове области.

Министарство је у претходним годинама било једно од главних иницијатора за уређење овог питања и спровођење свих дозвољених мјера у смислу заштите домаћег пољопривредно-прехрамбеног сектора, како на нивоу Републике Српске, тако и у БиХ.

Поред тога, Министарство ће у оквиру својих ингеренција и могућности уложити додатне напоре у сврху стабилизације сточарске производње у Републици Српској у циљу подизању њене конкурентности.

Питање уређења спољнотрговинског пословања и заштите домаће производње, Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске иницирало је и на посљедњем састанку влада Републике Српске и Федерације БиХ.

Савез удружења пољопривредних произвођача Републике Српске јуче је затражио од институција на нивоу БиХ увођења мјера заштите домаће производње меса.

И попити са мљекарима

Представници Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске разговарали су данас са представницима Удружења пољопривредних произвођача-мљекара Републике Српске и Удружења произвођача млијека и узгоја говеда Републике Српске.

Разговор је обављен у склопу консултација са партнерским организацијама и удружењима око израде Правилника о подстицајима за развој пољопривреде и села за 2018.годину, а биће настављени сутра разговорима са представницима Савеза удружења пчелара Републике Српске и Удружења органских произвођача Републике Српске.



Оставите одговор