Корупција по себи: Њемачка амбасадорка преслушава агенције

Амбасадорица Савезне Републике Њемачке у БиХ Кристиане Хохман данас је посјетила Агенцију за превенцију корупције и координацију борбе против корупције (АПИК) у Источном Сарајеву, гдје је разговарала са директором Агенције Хасимом Шаботићем и његовим замјеницима Драганом Слипцем и Драганом Анђелићем.

среда, јануар 17, 2018 / 20:07

Током састанка руководство Агенције упознало је њемачку амбасадорицу са надлежностима и дјелокругом рада Агенције, досадашњим резултатима који су остварени на пољу превенције и координације борбе против корупције у БиХ, као и активностима које Агенција намјерава провести у наредном периоду.

Руководство Агенције амбасадорицу је упознало и са проблемима са којима се ова институција сусреће у раду, те изнијело визију за њихово дјеломично превазилажење.

Амбасадорица Хохман изразила је безрезервну подршку борби против корупције у БиХ, те је нагласила спремност Амбасаде да пружи помоћ Агенцији у активностима које проводи када је ријеч о превенцији и координацији борбе против корупције у БиХ.

Посебно је потцртана потреба за подизањем јавне свијести грађана о штетности корупције у БиХ, те је наглашена важна улога ове агенције у том процесу.

Обје стране изразиле су задовољство данашњим врло продуктивним састанком, како је оцијењен разговор амбасадорице Хохман са руководством АПИК-а, те је исказано увјерење да је ово тек почетак успјешне сарадње Амбасаде СР Њемачке и АПИК-а.



1 КОМЕНТАР

Оставите одговор