Влада даје 2,5 милиона за обнову Банског двора

Премијер Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас у Бањој Луци да ће почети реализација пројекта санације Културног центра Бански двор за шта је неопходно издвојити 10 милиона КМ и да ће Влада Српске за прву фазу санције издвојити 2,5 милиона КМ.

субота, јануар 13, 2018 / 22:16

"То је огроман пројекат који ће бити реализован у неколико фаза. Почеће се са санацијом крова, фасаде и свега онога што би требало постепено да се ради у унутрашњости Културног центра", рекла је Цвијановићева новинарима након састанка са градоначелником Бањалуке Игором Радојичићем и директором Банског двора Младеном Матовићем.

Она је истакла да ће Бански двор бити оргоман ресурс Бање Луке и Српске, након што буде реконструисан.

Радојичић је оцијенио да су одличне вијести за Бању Луку да ће Бански двор бити реконструисан.

"Већ се дуго чека да овај објекат буде реконструисан и стављен у функцију. Значајан дио овог објекта није у функцији, а захваљујући износу средстава које је обећала Влада Српске биће урађена прва фаза којом је предвиђена замјена крова, фасаде и столарије, а затим ће се прећи на унутрашње радове", нагласио је Радојичић.

Он је навео да ће Бански двор, након санације, бити мултифункционалан.

Матовић је изразио задовољство што Влада Српске и град Бања Лука показују опредјељење да Бански двор почне да функционише у пуном капацитету.

"Потребно је санирати ову зграду да би програмске активности могли да у потпуности реализујемо. Бански двбор ће бити реконструисан у аутентичном облику, јер је национални споменик културе", каже Матовић.



Оставите одговор