Сенатора оптужили за злостављање, па пресудио сам себи

Након оптужби за сексуално узнемиравање тинејџерке, републикански сенатор из Кентакија Дан Џонсон нађен мртав у аутомобилу.

четвртак, децембар 14, 2017 / 11:16

Како преноси ББЦ, основна претпоставка полиције је да је он извршио самоубиство јер је пронађен у аутомобилу паркираном у забаченом дијелу Маунт Вашингтобна, са једним хицем испаљеним у њега.

Овај републиканац изабран је за сенатора 2016, у тијесној трци, будући да је ту кампању обиљежила његова изјава у којо је упоредио некадашњег предсједника САД Барака Обаму и његову супругу Мишел са мајмунима.

Био је и пастор у локалној цркви, прикупљао новац за хуманитарне потребе, подизао свијест о религиозним слободама…а онда је стигла оптужба из локалне канцеларије тужиоца да је сексуално злостављао тинејџерку у његовом подруму 2013.

Наводно је та тинејџерка пријавила напад и тада, али како преносе медији, полиција није реаговала.

Током проповиједи у локалној цркви Џонсон је те оптужбе пред вјерницима назвао лажним и повезао их са сличним оптужбама на рачун републиканског сенатора из Алабаме Роја Мура, који се пак од навода о нападу бранио тврдњом да су све учесталије оптужбе за сексуално злостављање, које ових дана "пљуште" у Америци, уствари дио организованих напада на републиканце.



Оставите одговор