"Историјски" меморандум Владе и послодаваца: Договорено смањење пореза

У Бањалуци је потписан меморандум о заједничким политикама за период од 2018-2020. година између Уније удружења послодаваца Републике Српске и Владе Републике Српске.

недеља, децембар 10, 2017 / 16:28

Меморандум су потписали предсједник Владе Српске Жељка Цвијановић и предсједник Уније удружења послодаваца Републике Српске, Драгутин Шкребић.

Меморандум представља увођење нове праксе и нове комуникације са социјалним партнерима, рекла је предсједница Владе Српске, Жељка Цвијановић и додала да се кроз овај меморандум прави одређена врста разраде свега што је договорено са пословном заједницом и да је основа за један чврст акциони план.

– Меморандумом је препозната намјера да се иде на смањење оптерећења цијена рада, питање породиља, закона о стечају, реконструисање предузећа и омогућавање запошљавања али и пројекат подршке запошљавању који је преговаран са Свјетском банком, истакла је премијерка.

Нагласила је да је приоритет, осим стварања бољих основа, и унапређење пословне заједнице и реформа јавне управе, те да је меморандумом показана пуна опредијељеност за додатно запошљавање лица са инвалидитетом.

Предсједник Уније удружења послодаваца Републике Српске Драгутин Шкребић, нагласио је да је за пословну заједницу и реални сектор најважније да се први пут говори о смањењу опорезивања рада, као и да је договорено да у периоду 2018-2020. године опорезивање рада буде сведен на нивио из 2008.

Додао је да имају договор са Владом Српске да се инвестирање у основну дјелатност не опорезује као добит предузећа.

Саша Тривић, потпредсједник Уније удружења послодаваца, договор је назвао "историјским":

Меморандум ће бити потписан и са Синдикатом

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да постоји могућност да већ сутра буде потписан меморандум о заједничким политикама за период 2018-2020. година између Владе и Савеза синдиката Српске.

"Ради се на томе. Ми смо опредијељени да са нашим социјалним партнерима учврстимо односе и нашу сарадњу и обавезујемо се и додатно кроз потписивање оваквих докумената. Апсолутно смо отворени да тај споразум о нашим заједничким политикама потпишемо и са синдикатом и ту смо кад год затреба. Мислим да ће се то реализовати, могуће и сутра", изјавила је Цвијановићева новинарима у Бањалуци.

М. Вујиновић (РТРС); СРНА; Фронтал



1 КОМЕНТАР

  1. “Ради се на томе. Ми смо опредијељени да са нашим социјалним партнерима учврстимо односе и нашу сарадњу и обавезујемо се и додатно кроз потписивање оваквих докумената. Апсолутно смо отворени да тај споразум о нашим заједничким политикама потпишемо и са синдикатом и ту смо кад год затреба. Мислим да ће се то реализовати, могуће и сутра”, изјавила је Цвијановићева новинарима у Бањалуци.
    ———————————————
    СУШТИНА ВАШИХ ЗАЈЕДНИЧКИХ ПОЛИТИКА ЈЕ ОВО:
    http://www.glassrpske.com/banjaluka/gradske_teme/Gradsko-groblje-ocekuje-dobit-od-200000-maraka/251452.html
    УСПЈЕШНОСТ И БРЗИ РАСТ ОВОГ ПРЕДУЗЕЋА СУ ЗАГАРАНТОВАНИ, УПРАВО ВАШИМ „ИСТОРИЈСКИМ“ ДОГОВОРИМА

Оставите одговор